Redactie
Redactie Inspiratie 16 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

Koken vanuit je voorraadkast? Culy geeft je inspiratie

Wat als je een paar dagen, of misschien wel een week moet leven op wat je nog in huis hebt? Mocht het zover komen, dan zit je goed. Deze recepten zorgen ervoor dat je alles behalve in culinaire nood zal komen. Mits je beschikt over een gevulde voorraadkast uiteraard.

Geen paniek in jouw tent? Geen probleem, als je gewoonweg geen zin hebt om langs de supermarkt te gaan, zijn deze recepten ook uitermate geschikt.

10 x inspiratie voor koken vanuit je voorraadkast:

Wentelteefjes

Heb je nog brood over? Maak dan heerlijke wentelteefjes.

Pasta arabiata

Iets wat de meesten wel in huis hebben: pasta, knoflook, chilipeper en tomaten in blik voor een klassieke arabiata. En heb je geen tomaten in huis? Maak dan een simpele pasta met knoflookolie en chilipeper.

Soep

Super makkelijk en goed te maken met tomaten in blik is deze heerlijke tomatensoep. Geen tomaten in huis? Maak dan van andere restjes groenten een pannetje soep of deze voorraadkast-proof linzensoep.

rode linzensoep
Culy.nl

Frittata

Maak wat voor Spanjaarden dagelijkse kost is: frittata.

Bananenbrood

Heb je nog een paar rijpe bananen liggen? Dan kan je hoogstwaarschijnlijk wel een bananenbrood maken, ook al heb je geen eieren in huis.

Cacio e pepe

De makkelijkste pasta ooit is misschien wel cacio e pepe. Je hebt hier letterlijk aan pasta, zwarte peper en Parmezaanse kaas voor nodig.

Chili con carne

Tot slot een stevige maaltijd: heb je nog bonen, tomaten in blik en gehakt over? Maak dan een heerlijke chili con carne.

Shakshuka

In de categorie ‘tomaten in blik hebben we al-tijd in huis’, evenals eieren: shakshuka!

Pannenkoeken

Heb je nog wat eieren en melk liggen? Maak dan pannenkoeken. Of je nu gaat voor Hollandse, American of banana, het is altijd een feestje!

Rijst met boter, suiker en kaneel

Niet echt een volwaardig maaltje, maar dat mag de pret niet drukken!

Rijst met boter, suiker en kaneel
Culy.nl

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.