Freya Zuidervaart
Freya Zuidervaart Kooktips 6 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Wraps, platbrood of pita’s over? Maak er krokante nacho’s van

Veel verpakkingen in de supermarkt zijn gemaakt voor grootverbruik, daarom heb je hier en daar wel eens wat over. Herkenbaar? Thank god voor de hersluitbare verpakkingen waardoor we het zonder al te veel gedoe goed bewaren. Gevolg is wel dat menig keukenkastje en lade vol met aangebroken verpakkingen ligt. Gelukkig hebben we een méga tip voor de overgebleven wraps, platbrood of pita’s. Maak er krokante nacho’s van!

Perfect voor de borrel, tussendoortje of bij een salade.

Wraps, platbrood of pita’s over?

Bij Culy houden we niet van voedselverspilling. Van al het overgebleven eten maken wij nog iets lekkers. Zo ook met brood. Je kunt krokante croutons maken van overgebleven brood, dat wist je waarschijnlijk al.

Maar van wraps, platbrood of pita’s kun je zo lastig mooie blokjes snijden, daarom deze ultieme tip. Snijd ze in puntjes, olie en kruiden erover, hup in de oven en je hebt homemade nacho’s.

O ja, overgebleven pita’s, wraps en platbrood kun je ook heel goed invriezen mits je ze goed verpakt.

Zelf de allerlekkerste croutons maken

Zelf nacho's maken
Bron: Unsplash

Hoe maak je zelf nacho’s van wraps?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de wraps (of platbrood of pita’s) in punten, net zoals een taart. Leg op een bakplaat met bakpapier.

Bestrijk de punten met olijfolie en leef je uit met kruiden en specerijen om er iets bijzonders van de te maken. Denk aan rozemarijn, komijn, za’atar, chilipoeder voor een beetje pit, cajunkruiden voor een leuke twist, maar ook kerrie- of paprikapoeder zijn prima ideeën. Uiteraard ook wat lekkere saltflakes van Maldon en het is helemaal af. Hussel door elkaar en verdeel de punten over de bakplaat.

Zet de nacho’s in de oven en bak in ongeveer 4 minuten (de pita’s iets langer) krokant en lichtbruin. Let op: ze mogen lichtbruin zijn, niet langer dan worden ze te droog. Serveer met een lekkere hummus of guacamole of ook heel erg lekker bij een broodsalade.

Libanese maaltijdsalade met sumak en gegrilde kip

Libanese maaltijdsalade
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Dit kun je doen met overgebleven wraps

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.