Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Recepten 3 dec 2018
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: wentelteefjes met ijs en gesuikerde pecannoten

Wentelteefjes zijn natuurlijk een fan-tas-tisch ontbijt, maar wij kunnen ze eigenlijk de hele dag wel eten. En serveer je ze met een goede bol van het heerlijke pecan-karamel roomijs van Hertog erop, dan zijn ze ook nog eens een perfect nagerecht voor de feestdagen. Serveer ze aan al je vrienden en familieleden voor een feestelijke kerst-tafel.

De wentelteefjes maken we van suikerbrood. Dat is extra lekker. En snijd er maar een flink dikke plak van!

Combineer deze wentelteefjes met pecan-karamel vanille roomijs van Hertog. Heerlijk romig ijs met pecannoten én karamelsaus: de perfecte combi met deze wentelteefjes van suikerbrood (bovendien hoef je dan geen saus meer te maken!). Supersnel en makkelijk en tóch een wow-effect.

Wentelteefjes met ijs

Voor de gesuikerde pecannoten

Meng in een kommetje alvast de suiker met het vanille-extract, water en het zout.

Rooster de pecannoten in een droge koekenpan op medium vuur tot een heerlijke notengeur opstijgt. Giet het suikermengsel erbij en meng goed met de warme noten.

Laat nog een halve minuut verwarmen (maar kijk uit dat de noten niet verbranden!) en stort de gesuikerde pecannoten daarna op een bakplaat met bakpapier. Laat ze daarop uitharden en breek ze eventueel los.

Wentelteefjes met ijs

Klop het ei los met de melk en de kaneel. Giet het in een ondiepe schaal (tip: een vierkante ovenschaal is handig!) en dompel de plakken suikerbrood onder in het mengsel. Draai ze om en laat ze een tijdje staan, totdat je merkt dat het brood zich helemaal heeft volgezogen met het eimengsel.

Verhit een koekenpan op medium vuur en laat er een flinke klont roomboter in smelten. Bak daarna de wentelteefjes aan beide kanten goudbruin. Voeg indien nodig nog wat extra boter toe aan de pan.

Bestrooi de wentelteefjes eventueel nog met wat extra kaneel. Serveer ze met een grote bol van het Hertog pecan-karamel vanille roomijs erop en bestrooi met de gesuikerde pecannoten.

Benieuwd naar nog meer lekkere recepten met het roomijs van Hertog? Kijk op www.hertogijs.nl of op Instagram (ook leuk: deel je eigen creatie op Instagram met #hertogijs)!

In samenwerking met Hertog

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.