Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Inspiratie 13 jun 2023
Leestijd: 4 minuten

6x de hipste drankjes van Amsterdam om deze zomer te gaan proeven

Als echte Culy’s gaan we er graag op uit om de lekkerste hapjes en drankjes van Nederland land te proeven. Met de zomer in aantocht komen we op social media geweldige zomermenu’s tegen met smaakcombinaties die je wil proberen. Het werd daarom tijd om al deze drankjes te bundelen in een handig lijstje. Van iced latte met hot honey tot een cocktail met truffel: dit zijn de lekkerste drankjes van Amsterdam van deze zomer.

Ben je nog op zoek naar andere toffe plekken om te bezoeken deze zomer? Check dan ons overzicht met hotspots of bekijk ons Instagram account @culynl waar we handige guides delen met hotspots door het hele land.

De hipste zomerdrankjes van Amsterdam

Op de Culy-redactie spitten we dagelijks social media door om de nieuwste gerechten en drankjes te vinden. En dat is best een taak kunnen we je vertellen. Iedere dag gaat er wel een nieuwe zaak open. Het kan daarom best lastig zijn om te kiezen waar je naartoe wil gaan en wat je wil proeven. Daarom helpen we je graag op weg, want we hebben al heel wat gezien én geproefd.

Alles (ja, echt) van Venu

De inspiratie van dit artikel kwam nadat we het zomermenu van Venu hadden gezien. Dit jaar heeft de werkplek/koffietent in de Haarlemmerbuurt een menukaart geïnspireerd door Azië. Zo staat er een matcha latte met watermeloen op het menu, maar ook een pistache- en-rozenlatte.

De meeste drankjes bij Venu worden afgemaakt met een cold foam. Het schuim is licht van smaak, waardoor de drankjes niet te zwaar zijn tijdens zomerse temperaturen. Onze favoriet is de iced earl grey cold brew met Japanse hojicha en lavendel. De subtiele hint van lavendel en de hojicha verzachten de earl grey en zorgen voor een unieke smaak. Proberen dus! Ook al moeten we zeggen dat we je stiekem aanraden om het gehele zomermenu te proberen.

De beste horchata van Amsterdam bij Oficina

Oficina in Amsterdam-West is het hele jaar door een favoriete hotspot van Culy’s Ogechi. Maar in de zomer is ze er al helemaal vaak te vinden, omdat hun horchata dan op het menu staat. Horchata is sowieso een favoriet van de redactie in de zomer, omdat het drankje op basis van rijst en kaneel zo dorstlessend is. Maar het is best een uitdaging om een plek met goede horchata te vinden in Nederland. Gelukkig stelt Oficina ons nooit teleur en kunnen we daar heel de zomer terecht voor de lekkerste horchata van Amsterdam.

Taro en matcha affogato’s van Yusu

We schreven al eerder over de Italiaanse affogato die super populair is op dit moment – perfect voor dit zomerse weer natuurlijk. Bij Yusu in Amsterdam-Oost doen ze het een beetje anders met hun eigen versie van de affogato. Daar kun je namelijk je drankjes (niet alleen espresso) bestellen met andere soorten ijs. Onze favoriete combinaties zijn iced matcha met een bolletje taro-ijs en iced chai met een bolletje matcha-ijs. Dreamy!

Drink het truffelseizoen bij Fitz’s bar

In het prachtige Pillows Hotel in Amsterdam-Oost vind je Fitz’s bar. En daar weten ze heel goed hoe ze gebruik moeten maken van het truffelseizoen dat is begonnen. Op de cocktailkaart staat namelijk de French Riveria. Daarin zit onder andere cognac, perzik, honing en wel heel speciaal ingrediënt, namelijk: truffel. Ook staan er fantastische non-alcoholische cocktails op het menu zoals de Daisy Fay met miso, agave en bergamot. Ook leuk: op de dagen waar het weer het toelaat, is ook de rooftopbar geopend.

De yuzu hype dreunt door bij AO Bar

Zeg je zomer, dan zeg je spritz. Tegenwoordig bestaan er al heel wat variaties op deze aperitivo. Zo hadden we al eerder dit jaar al een lavendel spritz bij De Willem. Bij AO bar in Amsterdam-West staat deze zomer een Yuzu Spritz op het menu. Een typerend drankje voor zomer 2023 vind we zelf, want een van onze trendvoorspellingen van 2023 was dat yuzu zou doorbreken.

Het heetste drankje in Amsterdam bij Coffee Company

In de winter genoten we de hot honey cappuccino bij Coffee Company voor wat extra warmte. En tijdens deze zomer maken we het extra heet met de hot honey iced latte. Het drankje wordt gemaakt met de hot honey van Sweet Heat. Dit Amsterdamse merk gebruikt geen azijn in zijn hot honey waardoor de smaak minder zuur is dan andere soorten hot honey. En dat maakt ‘m perfect voor jouw iced latte.

Nog meer tips voor drankjes in Amsterdam?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.