Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Restaurants 4 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Bar Du Champagne: 120 soorten champagne en verleidelijke gerechten

Champagne reserveren we nogal gauw voor exclusieve gelegenheden, maar niet als het van Bar Du Champagne afhangt. In deze Amsterdamse bar zijn ze van mening dat champagne in de eerste plaats ook gewoon wijn is om te ontdekken, te fijnproeven en van te genieten, op welke dag dan ook. Een visie waar wij ons volledig in kunnen vinden, overigens.

Bar Du Champagne opende in maart 2022 en is daarmee het nieuwste concept van Rick Swinkels. Die kun je kennen van restaurant Le Coeur en van champagnewinkel L’Atelier du Champagne.

Je raadt het al: Bar Du Champagne is een verlengstuk van die laatste. Naast champagne kun je er ook terecht voor kleinere gerechten.

Bar Du Champagne in Amsterdam

De inrichting van het restaurant is warm en uitnodigend. Niets te chique of te stijf, gewoon een fijne plek om voor, tijdens of na je diner een mooi glas bubbels te bestellen. Dat je niet kunt reserveren en dus alleen spontaan kunt binnenlopen, onderstreept het toegankelijke karakter van het concept.

De selectie champagnes is in ieder geval uniek voor Amsterdam: met meer dan 120 exemplaren op de kaart (en meer dan 400 cuvées achter in de winkel) stuit je hoe dan ook op nieuwe ontdekkingen. Een activiteit waar je gerust je hele avond kunt vullen trouwens, want ook voor het eten wil je uren blijven barhangen.

Aardappelterrine en brioche met ganzenlever

De kaart kenmerkt zich door kleine, hippe en volle gerechten die hoog op smaak zijn en daarmee de ideale metgezel zijn van zo’n glas champagne. Aardappelterrine bijvoorbeeld, of een plak brioche met ganzenlever en gekaramelliseerde appel. Allemaal even verleidelijk.

Kijk ook niet verbaasd als je kipsaté, hamburger of fried chicken op het menu aantreft, al verandert de kaart wel regelmatig. Zin om langs te gaan? Doen. Met een beetje geluk kookt er juist een toffe gastchef of draait er een DJ. Een plek naar ons hart.

Adres en openingstijden Bar Du Champagne

Rokin 91a

1012 KL Amsterdam

Bar Du Champagne is geopend van donderdag t/m zondag van 16:00 tot 00:00. Reserveren kan niet, walk-ins only.

Meer hotspots in Amsterdam?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.