Auke Sprangers
Auke Sprangers Restaurants 14 jun 2023
Leestijd: 6 minuten

11x Culy-approved restaurants met speeltuin: voor een lekkere én relaxte lunch of diner

Uit lunchen of dineren met kinderen: je kijkt er naar uit of je ziet er als een berg tegen op. Aangezien we ook in gezelschap van het kroost graag aan onze culinaire trekken willen komen, begeven we ons liever niet naar het eerste de beste pannenkoekenhuis om de hoek. Maar een speeltuin, dat is wel zo handig. Precies de reden dat we de fijnste restaurants (voor lunch en/of diner) mét speeltuin (of in ieder geval genoeg ruimte voor buitenplezier) voor je hebben verzameld.

Kind blij, jij blij.

11x Culy-approved restaurants met een speeltuin in Amsterdam en omstreken

Lunch

Niet zo’n zin om de kinders al te laat richting de kribbe de sturen? Dan zijn er genoeg opties om je overdag te buiten te gaan. Op culinair vlak én op rondren-vlak dus. Zelfgebakken taarten, rijkelijk belegde broodjes en een hoop klim- en springvertier.

Theetuin Overleek – Monnickendam

Een parel verborgen tussen de weilanden. Theetuin Overleek is een kleinschalig café waar de kippen vrij rondlopen, de appeltaart huisgemaakt is en de broodjes zijn belegd met producten uit de regio. Niet alleen in het bezit van een fijne speeltuin, ook de mogelijkheid tot het huren van een fluisterboot, een elektrisch exemplaar dus, eentje die je naar de meest idyllische plekken in de omgeving brengt. Mét optie voor een huisgemaakte picknick to-go.

Overleek 6, Monnickendam 

Lindenhoff – Baambrugge

Waarschijnlijk heb je er al eerder van gehoord: Lindenhoff in Baambrugge levert namelijk ingrediënten aan de beste restaurants en – tip – sinds een paar jaar ook aan particulieren. Wat veel mensen niet weten, is dat je ook live aan je trekken kunt komen in de Marché in Baambrugge: kwaliteitshoppen dus. De mooiste producten van lokale boeren, tuinders en telers liggen er uitgestald. Maar waar we hier voor zijn is de tuinkamer: het naastgelegen café met de lekkerste taartjes, broodjes en koffie. Inclusief speeltuin én de mogelijkheid om de dieren van de boerderij op te zoeken.

Rijksstraatweg 21, Baambrugge

Brave Hendrik – Eemnes

Leuk in werkelijk elk seizoen van het jaar: Brave Hendrik in Theetuin Eemnes. Een sprookjesachtige tuin met volop zithoeken en een speeltuin, maar ook sfeervol ingerichte kassen inclusief open haard. De regelmatig wisselende lunch- en borrelkaart kenmerkt zich door smaken uit het Midden-Oosten en Azië, én de chef werkt werkt graag lokaal en duurzaam met zorg voor mens en natuur. Alweer een topkeuze voor een restaurant met speeltuin dus.

Meentweg 131, Eemnes

Boomhuttenclub – Den Haag

Een begrip in Den Haag: bij de Boomhuttenclub in Den Haag centrum kunnen kinderen volledig hun gang gaan in de indoor speeltuin vol klim- en klautermogelijkheden. Deze speeloase is grenst door middel van glas aan het café, waar jij je kunt laven aan de lekkerste cakes, broodjes en huisgemaakte limo’s.

Boekhorststraat 47, Den Haag

Fruittuinen van West – Amsterdam

Sinds jaar en dag favoriet voor kind en ouder: de Fruittuinen van West. De sfeervolle tuinen aan de rand van Amsterdam bieden eindeloos vertier door de loslopende boerderijdieren, de natuurspeeltuin en de vele fruitsoorten én plukbloemen. Daarnaast is er een café met gerechten bomvol lokale ingrediënten én een winkel waar je je culinaire hart kunt ophalen.

Tom Schreursweg 48, Amsterdam

Parqiet – Rotterdam

Eindeloze speelruimte, complete rust en een lunchkaart bomvol lekkere lunchgerechten, goede koffie en snacks. Parqiet in Het Park (vlakbij de Euromast) is een oase van groen waar je de stad even kunt ontvluchten. Met brood van Jordy’s en koffie van Man met Bril wordt het lastig kiezen, dat is zeker.

Baden Powellaan 20, Rotterdam

Diner

Pompet – Amsterdam

Het is alweer even geleden dat we lovend schreven over Pompet in Amsterdam; gelukkig zijn we nog net zo enthousiast. Lekkere happen, goede drankjes en een aangrenzende zandbak (en nog een speeltuin op roepafstand, voor de iets oudere kinderen). Pompet ligt middenin het fijne Noorderpark, dus dat betekent vakantiegevoel 10/10.

Floraparkweg 1, Amsterdam

Villa Augustus – Dordrecht

Een droom van een tuin, een hotel, maar vooral: een extreem gezellig restaurant mét lokale kleurrijke gerechten. Dé tip om je de hele middag te vermaken, met kinderen of zonder kinderen. Van pizza’s tot pasta’s – en dan hebben we het over de goede exemplaren – en een winkel voor de leukste souvenirs, eetbaar en niet eetbaar.

Oranjelaan 7, Dordrecht

Zacht Staal – Beverwijk

Een restaurant gerund door vakmensen, waarbij je in een kas het eten op je bod krijgt, wat je om je heen ziet groeien. En dat allemaal vlakbij de A9 ter hoogte van Beverwijk. Zacht Staal huist op Landgoed Rorik, wat zichzelf betitelt als ‘een duurzaam paradijs waar landbouw, natuur en recreatie samenkomen’. Zo vind je er een boomgaard, pluktuin, zelfvoorzienende camping, een biologische akker en de sympathieke wijngaard Wijntuin Ronja. Gegarandeerd succes voor alle leeftijden dus.

Noorderweg 991, Beverwijk

Vergulden Eenhoorn – Amsterdam

Zeg je restaurant met speeltuin dan denken wij meteen aan de Vergulden Eenhoorn. Een oase van groen en rust vlak naast het Amstelstation: de Vergulden Eenhoorn kenmerkt zich door ruimte, groen en een ultiem vakantiegevoel. Met een jeu de boulesbaan zit je sowieso goed bij kinderen, terwijl jij in een strandstoel of op het gezellige terras de lekkerste gerechten en wijnen van de wisselende kaart bestelt.

Ringdijk 58, Amsterdam

Taverno Willi Becher – Amsterdam

Nog een favoriet in Amsterdam-Noord: Taverno Willi Becher. Dit sympathieke restaurant voelt als thuiskomen: vriendelijke bediening, de goede sfeer van een Duitse biertafel en niet geheel onbelangrijk: veel verschillende bieren, ciders en fijne gerechten. Ook belangrijk: het terras is groot, er valt genoeg te ontdekken voor de kids én er zijn goede snacks.

Papaverhoek 31, Amsterdam

Meer restaurants:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.