Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 19 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Waarom de Netflix-serie Somebody Feed Phil ons juist nu zoveel plezier (en trek) geeft

In de toch ietwat vreemde tijd waarin we leven, vonden we troost op een onverwachte plek. We pakten de Netflix-serie Somebody Feed Phil opnieuw op. En dat bleek ons júíst nu heel veel plezier (en reishonger) te geven.

Somebody Feed Phil

Somebody Feed Phil beslaat inmiddels al drie seizoenen. In dit culinaire reisprogramma volgen we Phillip Rosenthal terwijl hij reist van Bangkok naar Kopenhagen en Montreal – en weer terug naar New York.

Nee, wij kenden Phil ook niet, maar hij is de bedenker, schrijver en producer van de immens populaire comedyserie Everybody Loves Raymond. Zijn reisprogramma bestaat al sinds 2018 en we waren er al eens aan begonnen, maar ook afgehaakt.

Rare snuiter

Dat zit zo: in het begin vonden we Phil maar een beetje een rare snuiter. Hij trekt veel gekke gezichten en hij duidt het eten dat hij proeft niet echt, heel anders dan bijvoorbeeld een Rick Stein of wijlen Bourdain. Als echte foodies dachten we: maar wat vind je nou écht van dit eten, Phil? Waar is de review?

Inmiddels weten we: daar gaat het niet om bij Somebody Feed Phil. Phil kan gewoon heel blij worden van eten en ontmoetingen en die twee zaken staan centraal in zijn programma. Hij gaat zijn nieuwsgierigheid (en zijn trek) achterna en ziet zijn culinaire reizen als één grote ontdekkingstocht.

Everybody loves Phil

Uit zijn programma wordt ook maar weer eens duidelijk hoe zeer eten mensen verbindt. Wat je opvattingen ook zijn of waar ter wereld je ook maar woont: zet twee mensen aan een tafel met goed eten en alle verschillen doen er niet toe. Er is een gemeenschappelijke factor en dat is de liefde voor eten.

En die gekke gezichten die hij trekt? Daar zijn we inmiddels zelfs een beetje van gaan houden. Het blijkt eigenlijk precies waar we nu behoefte aan hebben: een gekke man die ons aan het lachen maakt. Terwijl we ondertussen worden getrakteerd op verrukkelijke food porn en vanaf de bank de tofste plekken ter wereld bezoeken.

Bekijk de afleveringen van Somebody Feed Phil op Netflix

Meer lekkere Netflix-tips:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.