Pip Minkels
Pip Minkels Culinair nieuws 21 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Frankrijk heeft nu postzegels met stokbrood-geur en we willen het

Wie wel eens in Frankrijk is geweest, kan dit gevoel waarschijnlijk meteen oproepen: je loopt op je gemak ‘s ochtends in het zonnetje door een Frans dorpje, wanneer plots de geur van een versgebakken baguette je tegemoet komt. Rennen naar de boulangerie dus! Goed nieuws dan ook voor iedereen die watertandend op z’n stoel zit: er bestaan nu postzegels met de geur van versgebakken stokbrood.

We vertellen je alles over deze bijzondere postzegel en delen onze beste weetjes over ons favoriete Franse product.

Cultureel erfgoed

Laten we beginnen met voorop te stellen dat de Franse baguette natuurlijk niet zomaar een brood is. In 2022 is de baguette namelijk officieel toegevoegd aan de UNESCO-lijst voor immaterieel werelderfgoed. Voor veel mensen is dit heerlijk knapperige brood dan ook hét symbool van Frankrijk.

De baguette is onmisbaar in de Franse keuken en is voor veel mensen een dagelijks ritueel. Er worden in Frankrijk zelfs zo’n 10 miljoen (!) stokbroden per dag gegeten. Een tripje naar dit zonnige vakantieland is voor ons dan ook niet compleet zonder een bezoekje aan de boulangerie.

Baguettes
Bron: Unsplash

Baguette-geur

Om het bestaan van dit belangrijke brood te vieren, heeft het Franse postbedrijf La Poste nu een postzegel gelanceerd met de geur van stokbrood. Het doel van deze postzegel? Je het gevoel geven dat je jezelf in een Franse bakkerij bevindt, omringd door de geur van versgebakken brood. Loopt het water je al in de mond?

De postzegel heeft bepaalde capsules in de inkt waardoor de geur van een verse baguette vrijkomt wanneer je er overheen krast. Ze kosten € 1,69 per stuk en zijn alleen in Frankrijk te koop. Voor de verzamelaars onder ons die regelrecht naar Frankrijk willen vertrekken: je moet er wel snel bij zijn, want er zijn maar 600.000 exemplaren gelanceerd.

Deze producten moet je meenemen uit de Franse supermarkt

Onze ode aan de tompouce?

We zijn natuurlijk groot fan van de baguette en onze borrelplank is niet compleet zonder een vers stokbrood. We snappen dan ook compleet dat Frankrijk door middel van deze postzegel een ode aan hun nationale keuken wil brengen.

Toch zijn we op de redactie stiekem al aan het fantaseren over welke geur er op een Nederlandse postzegel zou moeten zitten. Wij kunnen in ieder geval niet wachten op een postzegel met tompouce-geur en zouden in de rij staan voor zo’n velletje met de aroma’s van een schaal warme bitterballen. Toch zullen we daar waarschijnlijk nog even op moeten wachten; maar wie weet viert de hutspot binnenkort wel haar jubileum.

Onze favoriete Nederlandse snacks uit elke provincie die je geproefd moet hebben

basisrecept voor hutspot
Bron: Culy.nl

Recepten met een baguette in de hoofdrol:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.