Redactie
Redactie Inspiratie 11 mrt 2014

Beleggen, dippen of de oven in: onze favoriete combi’s met pitabroodjes

In het Midden-Oosten liggen ze standaard op elke restauranttafel, maar ook in onze supermarkt halen we ze maar al te graag. Pita broodjes zijn namelijk ideaal om mee te dippen, als snelle snack of als culinair lunchgerecht.

Onze favoriete combinaties:

3 x dippen

Hummus: op de Culy redactie gaan er wekelijks potten klassieke hummus door heen, maar met bijvoorbeeld avocado, munt, koriander of paprika is het ook zalig!

– Soep: weer eens wat anders dan het standaard broodje bij de soep!

Shakshuka: het populaire shakshuka is ook een fijn gerecht om je pita’s mee te vergezellen. Zet een grote pan op tafel, drankjes erbij en genieten maar!

shakshuka
Bron: Flickr

3 x beleggen

Shoarma: super simpel en lekker fout, maar af en toe hebben we gewoon behoefte aan een flinke, druipende met shoarma gevulde pita!

Burgers:

– Falafel: een klassieker! Kijk hier voor ons recept om falafel zelf te maken.

Bron: Flickr

3 x de oven in

Ontbijtpizza: breng een beetje variatie in je ontbijtroutine en maak voor de verandering deze ontbijtpizza’s met avocado, een eitje en bacon.

– Tuna melt: broodjes kunnen soms zo machtig zijn, en daarom zijn pita’s vaak juist ideaal. Bijvoorbeeld als je trek hebt in een goddelijke tuna melt (een broodje met tonijn, gesmolten kaas en je favoriete toppings).

– Mini pizza: het lijkt een beetje op de eerder genoemde ontbijtpizza, alleen dan met tomatensaus, kaas en nog veel meer! Beleg de bovenkant zoals je bij een gewone pizza zou doen en schuif ‘m zo de oven in. Ideaal de lunch of als je ‘s avonds niet teveel wilt eten.

Bron: Flickr

Tot slot:

Het recept voor de maaltijdsalade van Ottolenghi verdient een ereplaatsje in dit artikel. Hij is namelijk zó lekker! Zalig en gezond met stukjes gebakken pita, dadels en verse spinazie. Wat wil een foodie nog meer?!

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Beleggen, dippen of de oven in: onze favoriete combi’s met pitabroodjes
Sluiten