Paprikahummus

Op de gezellige blog Sarah aan de Kook stuitten we op dit heerlijke receptje voor hummus met paprika. Gezond, vol van smaak en perfect voor bij de borrel of op een broodje met wat gegrilde groenten.

Verwarm de grill van je oven op de hoogste stand en bekleed een bakplaat met aluminiumfolie. Snijd de paprika in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes. Leg ze met de schil omhoog op de bakplaat en bak totdat ze zwarte blaren krijgen.

Haal de bakplaat uit de oven en laat de paprika’s afkoelen. Haal de geblakerde schil van de paprika’s en doe de paprika’s samen met alle ingrediënten in een blender of keukenmachine. Mix tot je de gewenste dikte en structuur bereikt hebt. Proef en breng eventueel nog op smaak met zout en peper.

hummus

  • 300 gram kikkererwten uit blik, uitgelekt
  • 6 rode puntpaprika’s
  • 2 tenen knoflook, fijngehakte
  • 4 volle eetlepels Tahin
  • 1 scheutje olijfolie
  • Sap van twee limoenen
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel gemalen korianderzaad (ketoembar)
  • Peper en zout
Reageer op artikel:
Paprikahummus
Sluiten