Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 29 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Slechts 6 plekken bij Até: het kleinste restaurant van Amsterdam

Vond je het al lastig om een tafeltje te bemachtigen bij je favoriete restaurant? Bij het nieuwe Até in Amsterdam gaat dat nóg een stukje moeilijker. Het nieuwe concept in hotel The Dylan onder leiding van chef Filip Hanlo belooft kennis van sterrenrestaurants, een avondvullende ervaring en invloeden uit drie verschillende landen.

Zet ons maar vast op de wachtlijst.

Slechts 6 plekken bij Até: het kleinste restaurant van Amsterdam

Franse finesse en Japanse umami gecombineerd met exotisch Mexico? Het feilloos samenbrengen van deze drie-eenheid vraagt om tijd, aandacht en een berg kennis. Filip Hanlo en The Dylan besloten daarom dan ook slechts 6 plekken beschikbaar te stellen.

Filip Hanlo

Geboren in Mexico, maar ook een berg ervaring opgedaan in Frankrijk en in Japan. En dat is nog maar een understatement. Kennis vergaarde hij in keukens als die van Noma* en Azure 54*, maar ook z’n opleiding is niet de minste: hij rondde namelijk Institut Paul Bocuse af in Lyon. Hanlo beschrijft het zelf het best: “In elke keuken leerde ik wat nieuws – niet alleen over koken, maar ook over culturele ervaringen.”

De keuken

Mexico, Japan en Frankrijk vormen de leidraad van Hanlo’s culinaire handschrift. In zijn geboorteplaats groeide zijn interesse in zuur, door ingrediënten als limoen en chili’s en Japan vormde zijn fascinatie voor de technieken en receptuur om umami te bereiken. Frankrijk droeg bij aan het respect voor de beste ingrediënten en uiteraard de klassieke basis.

Het menu

Dit resulteert in gerechten als coquille met piquillos nage – een Franse visbouillon, met bergamot ingemaakte schil van Yucatan-limoenen, chorizo, chicharron – gefrituurd buikspek – en bottarga van coquillekuit. Of een eigen versie van ceviche: zeebaars met bergamot, peterselie, ponzu, oscietra kaviaar en zeewier-tijgermelk.

Avondvullend

En zulke complexe gerechten vragen om begeleidende uitleg. Daarom is een avond bij Até voor alle 6 gelukkigen dan ook avondvullend. De acht gangen worden begeleid door anekdotes en uitleg van de chef zelf. Zodat je niet alleen met een volle maag huiswaarts keert, maar ook met een scala aan kennis en wetenswaardigheden.

Het adres van Até

Keizersgracht 384, 1016GB Amsterdam

Meer info en de openingstijden vind je op ate-amsterdam.com.

Meer restaurants met een beperkt aantal plekken:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.