Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Inspiratie 4 jul 2018
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de beste Amerikaanse recepten voor fastfood

Happy 4th of July! De Verenigde Staten staan vandaag in het teken van de Amerikaanse vlag, parades, honkbal en vuurwerk. Oftewel: het is Independence Day. In Nederland vieren we deze nationale feestdag natuurlijk niet, maar dat betekent niet dat het geen goed excuus is om vandaag een lekker fastfood-menu samen te stellen. Dit zijn de beste Amerikaanse recepten op Culy!

Foto van een smash burger met bacon, avocado en blauwe kaas
Nancy van Batenburg voor Culy

Smash burger met bacon, avocado en blauwe kaas

Bij Amerika denkt iedereen meteen aan McDonald’s, Burger King en Kentucky Fried Chicken. Oftewel: burgers! (oké, en gegrilde kip) De smash burger is een dunne hamburger met een krokant korstje. Doordat je ‘m plet tijdens het bakken, gaart ‘ie in zijn eigen vetten en sappen. Ze maken deze burgers onder andere bij de Amerikaanse keten Shake Shack. Zó lekker.

>> Amerikaans recept: Smash burger met bacon, avocado en blauwe kaas

Amerikaans recept chili dogs

Homemade chili dogs

Chili dogs zijn een specialiteit uit de Amerikaanse stad Detroit. En ja, ze zijn precies wat je je erbij voorstelt: een hotdog met chili con carne erin. Onderstaand recept komt uit het kookboek ‘Een Amerikaanse in Parijs’.

>> Amerikaans recept: Homemade chili dogs

Amerikaanse recepten mac & cheese

Mac ‘n cheese voor de kaasliefhebber

Niet iedereen zal het typisch Amerikaans mac ‘n cheese tot fastfood rekenen – maar het is fast, food en niet al te gezond, dus wij vinden dat het wel in het rijtje past. Het is  een combinatie van gesmolten kaas, witte bechamelsaus en macaroni: lekker, makkelijk en supersnel. We deelden een recept van Martha Stewart.

>> Amerikaans recept: Mac ‘n cheese van Martha Stewart

Het ultieme New York cheesecake recept van STEK

Het ultieme New York cheesecake-recept

Roomkaas, crème fraîche, eieren… Jup, dat kunnen alleen maar de ingrediënten van een cheesecake zijn! Een goede New York cheesecake mag niet ontbreken in een rijtje met Amerikaanse recepten. Wij deelden een recept van de chef van restaurant STEK, een heerlijke hotspot in Amsterdam. Voor wie vanavond nog plek heeft voor een toetje.

>> Amerikaans recept: Ultieme New York cheesecake van STEK

culy homemade pulp fiction milkshake

De beroemde 5 dollar milkshake uit Pulp Fiction

Wie Pulp Fiction gezien heeft, herinnert zich vast wel de scène waarin John Travolta tegen Uma Thurman uitroept dat hij een ‘pretty fucking good milkshake’ heeft besteld. En gelijk heeft ‘ie! Wij hebben het recept voor deze beroemde traktatie.

>> Amerikaans recept: De beroemde 5 dollar milkshake uit Pulp Fiction

Meer Amerikaanse recepten

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.