Redactie
Redactie Dessertrecepten 29 sep 2013
Leestijd: 1 minuut

Recept voor Amerikaanse s’mores

In Amerika zijn ze al jaren dé snack voor bij het kampvuur: s’mores. Veel kinderen prikken al vanaf jongs af aan marshmallows op boomtakken, roosteren deze in het vuur en leggen ze dan met een laagje chocolade tussen twee Graham crackers (onze volkoren biscuitjes).

In het fijne kookboek New York, recepten uit de Big Apple vonden we een goed recept om zelf s’mores te maken. Wie steekt het kampvuur aan?

Verwarm de grill van de oven voor. Leg een koekje op een met bakpapier beklede bakplaat, leg er de plakjes chocolade op en leg daarop de marshmallow. Schuif de bakplaat onder de grill en houd de s’more goed in de gaten. Na 1 minuut krijgt de marshmallow kleur en verspreidt zich de geur van karamel. De chocolade zal beginnen smelten. Haal de s’more uit de oven, leg er het tweede koekje op en serveer meteen.

Graham crackers zijn de meest geschikte koekjes voor s’mores. Voor een extra large s’more maak je gewoon grotere en dikkere crackers. Rol het deeg uit tot het circa 5 mm dik is en snijd er rechthoeken van circa 10 x 8 cm uit. Bak de koekjes 18 tot 20 minuten, tot ze mooi goudbruin zijn. Snijd de koekjes van elkaar los met een deegsnijder zodra je ze uit de oven haalt en laat ze afkoelen op een rooster. Je hebt twee even grote koekjes nodig voor één s’more.

“New York, recepten uit de Big Apple” is voor € 24,95 te koop in de boekhandel en op Bol.com.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.