Redactie
Redactie Diner 27 mei 2013
Leestijd: 1 minuut

Mac ‘n cheese van Martha Stewart

Hoewel pasta typisch Italiaans is, zal je de Amerikaanse mac ‘n cheese zelden of nooit daar op de kaart vinden. Dit typisch Amerikaanse gerecht is een combinatie van gesmolten kaas, witte bechamelsaus en macaroni. Lekker, makkelijk, snel en de perfecte maaltijd tijdens een filmpje op de bank. Dit recept komt van Martha Stewart.

Verwarm je oven voor op 180 graden en vet een flinke ovenschaal in met boter. Doe de stukjes brood in een kom en smelt in een pan op middelhoog vuur 30 gram van de boter. Giet de gesmolten boter bij het brood en meng.

Verwarm vervolgens in een pan op middelhoog vuur de melk en smelt de resterende boter in een andere pan op het vuur. Voeg wanneer de boter begint te bubbelen de bloem toe en kook gedurende één minuutje onder constant roeren.

Giet voorzichtig de hete melk in het botermengsel terwijl je blijft roeren. Laat het mengsel doorkoken totdat het begint te bubbelen en dikker wordt. Haal de pan van het vuur en roer er het zout, de nootmuskaat, zwarte & cayenne peper, 350 gram van de cheddar en 225 gram van de Gruyere of 120 gram van de Pecorino door. Zet de kaassaus apart.

Vul een grote pan met water en breng aan de kook. Voeg de macaroni toe en kook 2 – 3 minuutjes korter dan op de verpakking staat vermeld. Spoel de pasta met koud water in een vergiet en laat goed uitlekken, roer door de kaassaus.

Giet het pastamengsel in de ingevette schaal. Besprenkel met de resterende kaas en top met de stukjes brood. Bak in de oven totdat de bovenkant mooi bruin is, gedurende ongeveer 30 minuutjes. Laat de macaroni and cheese vijf minuutjes afkoelen en serveer deze heerlijke schotel van Martha Stewart.

Amerikaanse recepten mac & cheese

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.