Redactie
Redactie Dessertrecepten 4 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Het ultieme New York cheesecake recept van STEK

Restaurant STEK is een heerlijke hotspot in Amsterdam. Omdat wij zo genoten van hun New York cheesecake, ontfutselden we chef Harriet haar ultieme cheesecake recept.

Want cheesecake maken, kan je makkelijk zelf!

Het recept voor een New York cheesecake

Verwarm je oven voor op  175 ºC.

Maak de bodem door de koekjes met de suiker en de boter in de keukenmachine te verkruimelen. Doe de kruimels in een ronde (ingevette) springvorm van 28 cm en druk stevig aan. Als je kleinere vorm neemt, kun een 1 grote en een paar kleinere cakejes maken. Bak de bodem 10 minuten in de oven op 175 ºC.

Haal de vorm daarna uit de oven en verhoog de oventemperatuur naar 225 ºC.

Maak de vulling door alle ingrediënten bij elkaar in de keukenmachine te doen. Stort de vulling op de licht gebakken bodem. Zet de taart in de oven op 225 ºC. Laat hem 10 minuten staan, draai de oven daarna terug naar 90 ºC. Bak de taart in 45 minuten af. Hij mag nog een beetje ‘trillen’ in het midden. Laat afkoelen en opstijven in de koelkast.

Cheesecake serveertip

“We serveren de cheesecake bij Stek met een rode vruchtensaus. Neem een doosje bevroren bosvruchten van de supermarkt. Doe ze in een pannetje met een klein beetje suiker (een beetje een zuurtje is wel lekker!), en roer tot een dikke saus ontstaat. Hopelijk geniet je van dit heerlijke cheesecake recept!)

STEK0005

Meer overheerlijke cheesecakes maken? Check onze ultieme guide: Cheesecake maken, de beste recepten op een rij!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.