Redactie
Redactie Inspiratie 3 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Aubergine roosteren: dit is de beste manier

Oef, wat zijn wij gek op aubergine! Gegrild, gebakken, gestoofd óf geroosterd boven open vuur. Aubergine roosteren klinkt een stuk enger dan het is, en zorgt voor de optimale smokey flavour in je aubergine.

Om aubergine te roosteren houd je de vrucht in z’n geheel boven vuur. Dit kan een barbecue zijn, maar ook gewoon op het gasfornuis. Leg de aubergine op de gaspit en draai om de paar minuutjes, zodat hij gelijkmatig gaart en niet volledig verbrandt aan één kant.

Tip: bedek je gasfornuis met aluminiumfolie zodat je na het roosteren het makkelijk kan schoonmaken.

Aubergines roosteren

Rokerig en zacht

Als de aubergine verschrompeld is –  dit duurt al gauw 30 tot 50 minuten – is hij klaar. Je zult merken dat de schil verbrand is en afbladdert. Dit is niet erg en zorgt juist voor de rokerige smaak. Het vruchtvlees wordt superzacht en sappig.

Laat de aubergine iets afkoelen en begin dan het met pellen van de verbrande schil. Hoe sneller je dit doet, hoe makkelijker. Bewaar het vruchtvlees in een schaal en je bent klaar om het te gebruiken.

Wat kan je ermee?

Heb je geen idee wat je met het goddelijke goedje aan moet? Geen nood, wij hebben namelijk zat ideeën.

Denk bijvoorbeeld aan een onvervalste baba ghanoush, verwerk het door een pasta (gewoon zo, opgebakken met een uitje en knof, of door een lasagne) of gebruik het als broodbeleg (heerlijk met peterselie, augurk en een eitje).

Ook lekker: in combinatie met geroosterde paprika, als topping bij gepofte (zoete) aardappels, op pizza of door hummus.

geroosterde aubergine

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.