Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Inspiratie 18 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

De lekkerste alcoholvrije drankjes om het weekend mee in te luiden

Of je nu een maand geen alcohol drinkt in januari (oftewel Dry January, zoals we dat zo liefkozend noemen) of over het algemeen iets minder wilt drinken, geen alcohol drinken hoeft gelukkig niet te beteken dat je tijdens elk etentje aan het water of de cola zit. Je kunt zowaar heerlijke alcoholvrije drankjes drinken die allesbehalve saai zijn.

Deze drankjes zijn niet alleen een lust voor het oog, maar ook nog ‘s heel lekker én alcoholvrij. Cheers!

Heerlijke alcoholvrije drankjes

Voor een lekker drankje op vrijdagavond (of doe ‘s gek: het kan ook gewoon dinsdagavond op de bank) hoeft er echt geen alcohol om de hoek te komen kijken. Probeer eens één van deze vijf alcoholvrije drankjes, in plaats van die fles wijn die je standaard opentrekt op vrijdagavond.

1. Alcoholvrije mojito met aardbeien

De mojito is voor menigeen de nummer één cocktail in de zomer, maar wat als je liever geen alcohol drinkt? Deze variant maak je met appelsap in plaats van rum en breng je op smaak met verse aardbeien en aardbeiensiroop. Proost!

> Het recept: Alcoholvrije mojito met aardbeien

2. Homemade vlierbloesemlimonade

Vlierbloesem: het plantje wordt tegenwoordig overal in verwerkt en je kunt er ook zelf heerlijke limonade van maken. Zoals dit frisse drankje met o.a. appel, peer en citroen en heerlijk voor een avond zonder alcohol.

> Het recept: Zelfgemaakte vlierbloesemlimonade

3. Zelf energydrankjes maken

Stukken beter dan al die chemische blikjes uit de supermarkt en ook nog eens veel lekkerder! En handig als je geen alcohol drinkt en toch een energie booster nodig hebt. Deze drie energydrankjes maak je in een oogwenk en geven je de boost die je nodig hebt.

> Het recept: Maak zelf homemade energydrankjes

alcoholvrij drankje
Limonade: Alcoholvrije drankjes voor volwassenen (The Holy Kauw Company)

Ook handig: Koken zonder alcohol: vervangers voor wijn

4. Limonade voor volwassenen

Limonade voor volwassenen klinkt misschien een beetje zoet, maar niets is minder waar. Verwacht geen mierzoete siropen, maar een drankje met een interessante smaak. Deze Rhubarberry is een heerlijke classy limonade. Lekker met de mooie rabarber en dus perfect voor het (na)zomerseizoen.

> Het recept: Rhubarberry, limonade voor volwassenen

5. Zelf frisse soda met Florida Grapefruit

Ben je dol op grapefruit. Dan is dit het drankje voor jou. In deze video maken we er een heerlijke soda mee, met honing en natuurlijk véél grapefruit. Je kunt grapefruit van november tot maart in de supermarkt kopen

> Het recept: Frisse soda met Florida Grapefruit

Alcoholvrij door het leven

Een maand geen alcohol drinken. Veel mensen gaan de uitdaging aan met allerlei verschillende redenen als motivatie. We hebben nog wat alcoholvrije wijnen, bieren en drankjes voor je op een rijtje gezet.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.