Koken zonder alcohol: vervangers voor wijn

Een scheutje rode wijn door de tomatensaus of wat witte wijn door de risotto… Heerlijk, maar niet altijd gewenst, denk bijvoorbeeld aan kinderen die mee eten (niet álle alcohol verdampt tijdens het koken).

Op TheKitchn vonden we deze handige tips voor koken zonder alcohol: vervangers voor witte en rode wijn tijdens het koken. Ja, de smaak zal iets anders zijn, maar het resultaat komt er zeker bij in de buurt!

Rode wijn: 

– Kippen-, runder- of groentebouillon

– Druiven-, granaatappel of cranberrysap

– Voor een wat zurige smaak of het ontvetten van bijvoorbeeld pannen kan je een eetlepel rode wijn- of balsamico azijn gebruiken, per 250 ml bouillon.

– Gebruik voor een wat zoetere smaak suiker of honing

Witte wijn:

Verjus

– Kippen- of groentebouillon

– Witte druiven- of appelsap

– Gebruik voor wat zuur een eetlepel witte wijnazijn of citroensap, per 250 ml bouillon

– Vervang de wijn voor een zoet effect door suiker of honing.

Meer culinaire artikelen lezen? Like ons op Facebook!