Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 18 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

Video: pommes darphin met zee-egel van Wildair in New York

Afgelopen mei aten we in New York bij restaurant Wildair: nu al één van onze favoriete hotspots in NYC. Chefs Jeremiah Stone en Fabian von Hauske runden al het naastgelegen Contra (met 1 Michelinster), maar hebben er met Wildair een jong broertje/zusje bij, met sexy barfood. Wij aten er een te gekke pommes darphin met zee-egel (uni). In onderstaande video leer je hoe je ‘m thuis maakt!

Pommes darphin

Zou best kunnen dat je nooit van pommes darphin gehoord hebt trouwens, maar voordat je harder op je achterhoofd krabt: het is gewoon de Franse versie van rösti. Een klassieker die nooit verveelt, omdat aardappelen sowieso nooit vervelen én omdat pommes darphin een fantastisch krakende korst heeft.

Bij Wildair maken ze het gerecht van de beste aardappelen die ze op dat moment kunnen vinden, die ze op een mandoline in dunne plakjes schaven. Die worden dan weer met de hand gesneden in reepjes.

Pommes Darphin is the Best Hash Browns You’ll Ever Eat

Pommes Darphin is a fancy French way of saying “one the the best hash browns you’ll ever eat.” In this video, Jeremiah Stone-chef and owner of Contra, Wildair and Una Pizza Napoletana in New York-will show you how to make this fancy French hash brown which also happens to be a classic dish any culinary school grad knows.

Wildair & Contra

Klinkt ingewikkeld, maar als je de video kijkt, valt het écht mee. Als de pommes darphin van Wildair eenmaal krokant is gebakken, gaat er een relish van ui en jalapeño op en tot slot de koning van de zee: de zee-egel (uni).

Mocht je bij Wildair willen eten: het is écht de moeite waard. Neem dan vooral ook de gefrituurde inktvis met citroen en zwarte (!)  mayonaise met inktvisinkt en de tête de cochon op toast met nduja en snijbiet. Té lekker!

Wildair zit in Lower Manhattan, aan 142 Orchard Street in New York.

Meer lekkere video’s:

Potato darphin, uni, jalapeño.

709 Likes, 5 Comments – Wildair (@wildairnyc) on Instagram: “Potato darphin, uni, jalapeño.”

NY highlight no. 8: Wildair. Ook een dikke vette aanrader en ik zag gisteren nog dat het personage Clementine uit de serie Westworld hier aan het eten was (of nou ja, de actrice die haar speelt), dus mocht u ‘t niet van mij aannemen, dan toch zeker wel van haar. Maar goed, Wildair dus. We hadden zo’n New Yorkse dag van al best veel te hebben gegeten (lunch bij Okonomi gevolgd door een workshop Japanse pickles maken en van de sashimi snoepen bij Osakana als ik me niet vergis) en hadden rondom etenstijd meer food coma dan trek. Maar dan word je na een verkwikkend dutje wakker op je hotelkamer en denk je: “Ik ben nu in NY, eat all the food!!!” en sleep je jezelf toch weer je hotel uit op zoek naar het volgende restaurant op je Google Maps kaart (dit klinkt als de klaagzang onder de noemer #firstworldproblems en dat is het ook, maar soms wordt het zelfs deze foodie even te veel qua eetgedruis). Wij kwamen zo terecht bij Wildair: het casual broertje van Contra (een coole, ambitieuze tent met een Michelinster). En het was precies wat we nodig hadden. Wildair is een wijnbar, waarbij je zij-aan-zij zit met andere New Yorkers (pardon: schrap dat andere, dat floepte er zo uit, maar ik voelde me dan ook haast een local) op hoge krukken aan piepkleine tafeltjes. Een beetje op z’n Parijs eigenlijk. Je bestelt à la carte kleine gerechtjes en omdat de keuken tot laat open is, kijken ze helemaal niet raar op als je hier pas om 22:00 uur komt binnenrollen, zoals wij. We aten hier o.a. een fantastische potato darphin (een soort knapperige aardappelkoek) met uni, toast met nduja, snijbiet en tête de cochon (goddelijke, vettige plakjes varkenshoofd) en de meest verrukkelijke gefrituurde inktvis met zwarte mayonaise (gekleurd met inktvisinkt) en basilicum. Tel daar een idioot lekker oranje biowijntje bij op en het vrolijke gekwetter van het New Yorkse nachtleven aan de Lower East Side en je hebt een avond om een puntje aan te zuigen. #wildairnyc #nyeats #uni

36 Likes, 0 Comments – Nancy van Batenburg (@nenznenz) on Instagram: “NY highlight no. 8: Wildair. Ook een dikke vette aanrader en ik zag gisteren nog dat het personage…”

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.