Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 3 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Rhubarberry: limonade voor volwassenen

Drankjes zonder alcohol zijn booming! Arno en Mireille van The Holy Kauw Company schreven daarom het boek Limonade: Alcoholvrije drankjes voor volwassenen. Verwacht geen mierzoete siropen, maar (fris)dranken met gelaagde, interessante smaken en combinaties. Deze Rhubarberry is er zo één: lekker met de mooie rabarber van het seizoen.

Rabarber is een steelgroente waarvan de smaak zó zuur is dat-ie getemd moet worden met suiker. Daarom worden er voornamelijk zoete gerechten mee gemaakt, zoals taarten, compotes en chutneys.

Wij zijn vooral dol op rabarber vanwege de prachtige kleur. Daarom schillen we de stelen nooit. Geschilde rabarber verliest z’n mooie roze kleur en wordt groen. In deze shrub zorgt de groente samen met framboos voor een mooie roze limonade.

alcoholvrij drankje
Limonade: Alcoholvrije drankjes voor volwassenen (The Holy Kauw Company)

Aan de slag

Doe de rabarber en frambozen in een grote brandschone pot die goed afgesloten kan worden. Doe de suiker erbij en kneus de frambozen met een houten lepel.

Sluit de pot af en zet 2 dagen in de koelkast. Schud regelmatig zodat de suiker goed oplost. Giet de siroop na twee dagen door een zeef. Druk het vruchtvlees goed aan zodat je alle siroop erdoor krijgt.

Doe de siroop terug in de pot en voeg de honing, azijn en rozenwater toe. Zet de shrub terug in de koelkast en laat tenminste 6 dagen staan. Schud de siroop nog een keer goed door voor gebruik.

Schenk siroop naar smaak in een glas en vul af met bruiswater.

Deze shrub is een heerlijk borreldrankje; lekker bij gemengde noten, gemarineerde olijven of oude kaas.

Limonade alcoholvrije drankjes voor volwassenen boek

Limonade: Alcoholvrije drankjes voor volwassenen van The Holy Kauw Company ligt nú in de (digitale) boekhandel voor € 16,99.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.