Redactie
Redactie Drankjes 3 feb 2014
Leestijd: 1 minuut

Weg met chemische blikjes, maak zelf homemade energydrankjes!

Op de handige website Instructables zagen we dit originele idee voor homemade energydrankjes. Stukken beter dan al die chemische blikjes uit de supermarkt en ook nog eens veel lekkerder! 

*De ingrediënten van deze drankjes verschillen ontzettend van die uit de supermarkt, en ze zijn dan ook niet met elkaar te vergelijken.

‘The Fire Hydrant’ 

Naast genoeg slaap is gehydrateerd blijven een van de belangrijkste dingen die ervoor zorgen dat je lichaam optimaal blijft presteren. Meng de ingrediënten (hiernaast) met elkaar, en vul aan met een glas water. Drink dit drankje het liefst verspreid over de hele dag.

‘The Quick Fix’ 

Snijd twee dunne plakjes gember af en doe deze in een glas of mok. Pers de resterende gember door een knoflookpers en doe deze bij de plakjes. Voeg de kruiden toe en vul aan met heet water. Roer goed.

Dit drankje is de perfecte vervanger voor koffie om je een energy boost te geven. Gember zorgt ervoor dat je metabolisme versnelt en je bloed sneller door je lichaam stroomt. Daarnaast is het ideaal om een after-dinner-dip tegen te gaan omdat het je spijsvertering in werking zet. Tot slot zijn de rest van de ingrediënten kleine energie-bommetjes. Handig!

‘The Heavy Lifter’ 

Dit drankje drink je het beste in de ochtend en zorgt voor een goed, energievol begin van de dag. Combineer met een sneedje volkoren brood en je start je dag meteen goed.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.