Ron Gastrobar Paris

Wie geen genoeg kan krijgen van klassiek Franse bistro’s, zoals je die in Parijs vindt, moet zeker een bezoekje brengen aan Ron Gastrobar Paris.

Deze zaak is de laatste aanwinst in het imperium van Ron Blaauw. In het pand waar voorheen Nacional huisde, is nu een echte bistro opgetrokken. Je wordt begroeit met een bonsoir en het personeel is ontzettend vriendelijk en zelfs een tikje Frans (merci beaucoup!).

Het principe is hetzelfde als bij de andere Gastrobars: gerechten voor ongeveer 7,50 tot 15 euro (uitzonderingen daargelaten) om met je tafelgenoten te delen. Bij de Paris-vestiging aan het Leidseplein zijn al deze gerechtjes traditioneel Frans.

Denk aan rillettes (van makreel of van eend, € 7,50), artisjok met mosterdvinaigrette, Franse uiensoep en een tarte flambée met gerookte zalm. Maar ook verrassende gerechten zoals kikkerbilletjes, bloedworst en navarin d’agneau (een Frans stoofpotje van lamsvlees). Allen tussen de € 10,- en € 15,-.

Onze favoriet was absoluut de salade frisée, met gebakken spekjes, croutons, pijnboompitten en een gepocheerd ei. Maar wat deze salade echt fantastisch maakt, is de crème van kippen- en eendenlever als dressing.

ron-gastrobar-paris0005

Uiteraard ontbreken ook fruits de mer niet op het menu: oesters, kreeft, koningskrab, mosseltjes en meer. En er zijn een aantal specials die wat prijziger zijn, zoals de steak tartare (€ 25,-) en een côte de boeuf van maar liefst € 90,- (Black Angus vlees, geserveerd met frietjes en béarnaisesaus).

ron-gastrobar-paris0003ron-gastrobar-paris0004

De desserts (allen € 9,-) zijn uiteraard ook heerlijk klassiek: île flottante, moelleux au chocolat, crème brûlée en onze favoriet: tarte tatin.

Lunchen kan hier ook bijzonder goed: met een oeuf bénedict (leuk detail: je krijgt twee gepocheerde eitjes met getoast briochebrood, de één belegd met zalm, de ander met ham). Of een goede croque monsieur.

ron-gastrobar-paris0001