Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 18 nov 2018
Leestijd: 2 minuten

Mara’s Frankrijk in Amsterdam: de favoriete Franse restaurants van Mara Grimm

Voor het gloednieuwe Stadskookboek Amsterdam selecteerde culinair journalist Mara Grimm haar favoriete adressen in de hoofdstad. Van sterrenrestaurant tot streetfood-stalletje en van ijssalon tot wijnbar… ze staan er allemaal in. Op Culy deelt ze de komende weken een aantal van haar lievelingsadressen. Deze week: Mara’s favoriete Franse restaurants in Amsterdam.

Bouchon du Centre in Amsterdam

Bouchon du Centre

Falckstraat 3

‘Niet voor vegetariërs en angsthazen’, staat er op de website van Bouchon du Centre. Een boodschap die je nogal serieus moet nemen. Eigenaresse Hanneke Schouten is namelijk geen fan van SLA-meisjes. Dus óf je eet wat de pot schaft óf Hanneke zet je de tent uit. En terecht, want van haar bloedworst tot haar taarten: alles is even lekker.

Stadskookboek Amsterdam

Bistrot des Alpes

Utrechtsedwarsstraat 141

Misschien wel de beste kaasfondue van Amsterdam eet je bij Bistro des Alpes in de Utrechtsedwarsstraat. Het interieur is een beetje kneuterig, maar dat past hier eigenlijk wel. Naast de kaasfondue hebben ze ook goede huisgemaakte paté en uitstekende raclette.

Restaurant Rijsel in Amsterdam

Rijsel

Marcusstraat 52

Franse en Belgische klassiekers die eenvoudig maar zo godvergeten goed worden bereid, dat ik het liefst één keer per week bij Rijsel zou willen eten. Chef-kok Iwan Driessen heb ik sowieso nogal hoog zitten, daarom heb ik hem ook uitgebreid geïnterviewd voor mijn boek. Uitpakken? Op de verrukkelijke wijnkaart staat mijn favoriete champagne: Roses de Jeanne.

Brut de Mer in de Pijp in Amsterdam

Brut de Mer

Govert Flinkstraat 251 

Vaste prik op de eerste terrasavond van het jaar: oesters en scheermessen eten bij Brut de Mer in De Pijp. Het is een piepklein zaakje, maar de oesters zijn er bijna net zo lekker als in Parijs.

De Klepel in Amsterdam

De Klepel

Prinsenstraat 2

Een als buurtkroeg vermomd paradijs voor liefhebbers van klassieke wijnen. Je kunt er kiezen uit honderden wijnen, maar er wordt elke dag maar één menu geserveerd. Geeft niet, want de gerechten zijn steevast klassiek en bereid met uitstekende producten. Geen tafel kunnen bemachtigen? In het weekend kun je vanaf 16.00 uur ook terecht voor een glas wijn met wat charcuterie.

Stadskookboek Amsterdam

Stadskookboek Amsterdam van Mara Grimm en Liselore Chevalier (uitgeverij Mo’Media) ligt nú in de (digitale) boekhandel voor € 24,99 euro.

Meer adressen van Mara Grimm:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.