Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Video's 16 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

Video: Matty Matheson maakt Vietnamese pho van ossenstaart

Matty Matheson is terug! Onze Canadese culinaire held trakteert ons op zijn nieuwe Youtube-kanaal Just A Dash op nieuwe kookvideo’s. In zijn eerste video maakt hij Vietnamese pho, waarvoor hij een smaakvolle bouillon maakt van ossenstaart.

Bone Broth Brigade Oxtail Pho | Matty Matheson | Just a Dash | EP 1

PHO IS LIFE AND JUST A DASH IS BROTH LETS SIP UP SOME LOVE! THIS WEEK AND THE FIRST JUST A DASH IS EVERYTHING YOU WISHED IT WOULD BE! YOURE WELCOME https://mattymatheson.store/ https://twitter.com/mattymatheson https://www.instagram.com/mattymatheson https://www.facebook.com/MATTYMATHESON1 Applestone Meat Company shops are open 24/7 and sell fresh cut meat from vending machines.

Matty

We schreven al eerder een ode aan Matty Matheson. Als je kan, moet je zijn kookboek Matty Matheson – a cookbook een keer checken (alleen verschenen in het Engels). Maar hoewel Matty geweldig ‘leest’ (zijn humor spat van de pagina’s), is hij toch echt op z’n leukst op beeld.

In bovenstaande kookvideo maakt de schreeuwende, overenthousiaste Canadees zelf Vietnamese pho van ossenstaart. De klassieke ossenstaartsoep meets pho, als het ware. En mocht je het nog niet weten: dat spreek je dus uit als fah, niet als fo.

Matty Matheson maakt pho
Bron: Youtube

Pho van Ossenstaart

Vroeger stond ossenstaart regelmatig op tafel, in de vorm van ossenstaartsoep of in een stoofpotje. Tegenwoordig slaan we dit stukje vlees liever over, omdat het best wat tijd nodig heeft om te garen. Zonde, want we kunnen het ons eigenlijk niet permitteren om alleen de mooie stukjes vlees te eten. En ossenstaart zit barstensvol smaak.

Matty gebruikt naast ossenstaart ook mergpijp en brisket: ook wel bekend als runderborst of klapstuk. “Maar”, zegt hij: “Je hebt er niet veel van nodig om een krachtige pho te maken”. Hij laat de boel wel 12 uur trekken om er een mooie bouillon van te maken.

Matty Matheson maakt pho van ossenstaart
Bron: Youtube

Geduld is een schone zaak

Daarna pas gaan de smaakmakers erbij: ui, knoflook, kaneel, korianderzaad, steranijs, kruidnagel en citroengras. Na nog eens 12 uur trekken (ja, geduld is een schone zaak) maakt hij de pho af met zout, rijstnoedels, gebakken ossenstaart en toppings als verse koriander, rauwe ui en bosui. En niet te vergeten: vers limoensap.

Geen tijd voor zo’n uitgebreide pho van ossenstaart? Met dit recept maak je in een handomdraai een snelle pho (Vietnamese noedelsoep).

Meer lekkere video’s:

Pho van ossenstaart
Bron: Youtube

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.