Redactie
Redactie Inspiratie 2 jan 2015
Leestijd: 2 minuten

Pho: Vietnamees comfort food voor op een koude dag

Pho – of eigenlijk phở – is een Vietnamese soep op basis van bouillon, geserveerd met rijstnoedels, verschillende kruiden, pepers en limoen. Over comfort food gesproken… Pho is héérlijk tijdens gure dagen!

Een dampend en geurend bord pho kan zó lekker zijn als je een beetje grieperig bent of gewoon zin hebt in een warmende maaltijd. De glibberige noedels en smaakmakers als koriander, gember en steranijs maken het tot écht comfort food.

Variaties
Pho kan op veel verschillende manieren worden bereid. Traditioneel wordt het gemaakt met rundvlees en de eerder genoemde kruiden als steranijs, gember en koriander. Maar ook kaneel, venkelzaad, Thaise basilicum en kruidnagels worden vaak aan de soep toegevoegd.

Tegenwoordig wordt het niet alleen met rundvlees gemaakt, maar ook met varkensvlees of kip, of helemaal zonder vlees.

Wat pho helemaal afmaakt zijn de verschillende toppings. Denk aan taugé, lente uitjes, pinda’s en verse limoen wedges om over de soep uit te knijpen.

Zelf maken
Leuk is dat je pho ook heel goed zelf kan maken. Je kan natuurlijk de bouillon zelf maken of voor een snellere variant gaan. Én je kunt je helemaal uitleven met toppings en kruiden of juist het simpel houden. Maak het zoals jij het lekker vindt.

Kijk hier voor een recept voor snelle pho met varkensvlees en kippenbouillon. Wil je zelf aan de slag met een echte homemade bouillon? Kijk dan eens naar deze video van Martha Stewart. Liever vegetarisch? Dan is dit misschien een recept dat beter bij jou past.

Zelf eten
Wil je pho dólgraag proeven, maar dan zonder daarvoor zelf in de keuken te moeten staan? Dan hebben wij een paar tips voor je! Ga bijvoorbeeld eten bij Pho 91, op de Albert Cuypstraat in Amsterdam. Of Restaurant Pho in Rotterdam. In Arnhem eet je pho bij Pho and Sushi.

Tot slot: hoe spreek je pho eigenlijk uit? Bekijk dit grappige filmpje en je vergeet het nóóit meer. Fuh!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.