Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Video's 13 jul 2019
Leestijd: 3 minuten

Video: Binging with Babish maakt de KFC-maaltijd uit Stranger Things

Yes, het nieuwe seizoen van Stranger Things staat online! Als je al sinds afgelopen weekend aan het bingewatchen bent, ben je er misschien allang weer doorheen. Maar heb je nog een paar afleveringen voor de boeg? Kijk die dan vooral met deze KFC-maaltijd die ze ook in de serie eten: buttermilk fried chicken, creamy mashed potatoes en biscuits with gravy.

Hoe je dat fastfood zelf maakt zie je op het YouTube-kanaal Binging with Babish, waarop Andrew Rea gerechten uit films en series namaakt – en wel met hilarisch commentaar. En je kunt nog kiezen ook: ga je voor de supersnelle luie KFC-variant, of steek je er wat meer moeite in en maak je er zowaar een semi-culinaire fastfood-maaltijd van?

Binging with Babish: KFC from Stranger Things

Preorder the official Binging with Babish Cookbook today! https://www.bingingwithbabish.com/cookbook Stranger Things returns this 4th of July, providing a double-whammy reason to fry up a batch of fried chicken, whip up a mess of biscuits, and mash up a friggin ton of potatoes.

De KFC-maaltijd uit Stranger Things: de luie variant

Voor deze video nam Binging with Babish de ingrediëntenlijst van Kentucky Fried Chicken eens grondig onder de loep. Dat resulteerde in een lijstje van maar liefst 11 kruiden die nodig zijn voor je gefrituurde kip: zout, tijm, basilicum, oregano, citroenzuur, zwarte peper, witte peper, gemalen mosterdzaad, paprikapoeder, knoflookzout, gemalen gember en witte peper. En o ja, smaakversterker MSG (ook wel bekend als ve-tsin of mononatriumglutamaat) als geheim ingrediënt.

Voor de luie variant roer je die kruiden door wat bloem en maak je daarnaast een ‘marinade’ van water, zout en MSG. Snijd een hele kip in 8 stukken (de wervels en vleugels houd je dan over), dip die even in je marinade, rol ze door de bloem en frituur de kip in een mengsel van koolzaad- en pinda-olie op 190 graden. Na 10 minuten frituren – tussendoor even draaien – is de buitenkant goudbruin en zijn ze lekker crispy.

Nog net iets lekkerder maken? Maak dan een mengsel van ei en karnemelk en voeg een extra stapje toe aan het proces: marineren – bloemmengsel – eimengsel – bloemmengsel – frituren.

LEES OOK: Video: zo maak je de burgers van Shake Shack en In-N-out zelf na

Voor de luie variant maak je je aardappelpuree natuurlijk lekker met een pakje, net als je jus, waaraan Andrew nog wat droesem uit de frituur toevoegt voor een speciaal KFC-effect. O, en die biscuits (een soort scones) haal je lekker uit de vriezer.

KFC-maaltijd maken

De KFC-maaltijd uit Stranger Things geüpgrade

Maar het kan lekkerder, aldus Binging with Babish. Voor poging twee maakt Andrew een mengsel van karnemelk en de 12 kruiden, waar hij de 8 stukken kip een paar uur in legt. Maak hetzelfde bloemmengsel, maar voeg daar nu wat maizena aan toe, en een beetje van de karnemelkmarinade zodat er wat crunchy stukjes ontstaan.

O, en die MSG-marinade gaat in deze geüpgrade versie dus de deur uit. Na het marineren in de karnemelk met kruiden, leg je de kip 10 minuten in het bloemmengsel, om de stukken vervolgens 6 tot 9 minuten te frituren op ruim 200 graden Celsius.

LEES OOK: Cochinita pibil: de Mexicaanse pulled pork, met sinaasappel en tequila

In dit geval wordt ook de jus helemaal zelf gemaakt. Andrew maakt eerst een eigen kippenbouillon door de wervels en vleugels 4 uur in water te laten koken met ui, wortel, selderij, knoflook en verse tijm, waarna een jus kan worden gemaakt van boter, bloem, kippenbouillon en een beetje sojasaus. De aardappelpuree maakt hij met verse aardappelen, die hij raspt en mengt met boter, melk, zout en witte peper.

Zelfs de superluchtige biscuits maakt hij from scratch. Dus als biscuits with gravy toevallig ook al op jouw lijstje stond om ooit te maken, grijp dan je kans en gebruik deze video als leidraad. Kost wat tijd, maar dan heb je wél een KFC-maaltijd uit Stranger Things die ook daadwerkelijk lekker is.

Meer fastfood-recepten:

KFC-maaltijd uit Stranger Things

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.