Redactie
Redactie Diner 10 jul 2015
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: coquilles met zeekraal en pancetta

Coquilles met zeekraal en pancetta: een heerlijk voorgerecht, maar ook perfect in een kleine portie als amuse. Het ideale recept om je gasten mee te verrassen tijdens een lekker diner.

coquilles

Coquilles met zeekraal en pancetta

Zet een pannetje op het vuur en smelt daarin, op laag vuur, 3 eetlepels roomboter. Je wil een beurre noisette hebben; mooi licht gebruind, maar niet verbrand. Blijf de pan swirlen tijdens het smelten. Zodra je keuken heerlijk naar geroosterde nootjes ruikt, giet je de gebruinde boter in een kommetje.

Blancheer de zeekraal kort onder kokend water en spoel daarna koud af. Verdeel over twee bordjes.

Bak de pancetta krokant in een grote koekenpan (hoeft geen olie of boter in de pan!). Laat uitlekken op keukenpapier.

Verhit wat olijfolie in de pan waar je de pancetta in bakte en zet op hoog vuur. Bak hierin de coquilles 2 minuten per kant en bedruip ondertussen met wat van de beurre noisette. Kruid met peper (zout is niet nodig; de zeekraal en pancetta zijn al zout genoeg). De coquilles moeten van binnen nog een beetje rauw zijn.

Serveer de coquilles op de zeekraal en maak af met de (verkruimelde) pancetta. Lepel nog wat beurre noisette over het geheel.

Meer amuse-recepten

De beste start van je weekend 🥐

Iedere zaterdag het laatste culinaire nieuws, restaurant-tips en bijzondere ontdekkingen in je mailbox met Culy weekend!

Reageer op artikel:
Culy Homemade: coquilles met zeekraal en pancetta
Sluiten