Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 1 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Rogvleugel met beurre-noisette-kappertjessaus van De Worsten van Babel

De Worsten van Babel hebben een kookboek uitgebracht! De Worsten van Babel koken overal is een prachtig boek vol met recepten, foto’s en anekdotes waarmee hun vriendschap wordt gevierd. Wij mogen alvast een recept uit het nieuwe boek met je delen: rogvleugel met een saus van beurre-noisette en kappertjes!

De vriendschap van De Worsten van Babel berust op liefde voor eten en lol in de keuken. Want dát is in de eerste plaats waar koken om draait, vinden ze. Verwacht in hun kookboek dus geen recepturen die je tot op de gram moet volgen, maar recepten die aansporen tot plezier in de keuken en culinaire experimenten.

De Worsten: “Rog is iets waar wij echt dol op zijn. In Nederland komt het eigenlijk pas net een beetje opzetten als daadwerkelijke eetoptie, maar wij hopen dat dat meer wordt. Het gaat namelijk heel goed met de rogstand in de Noordzee. Het wordt regelmatig als bijvangst gevangen, dat vaak wordt weggegooid of in kattenvoer terecht komt. En tuurlijk, katten moeten ook eten, maar rog is echt heel lekker; een stevige, beetje zoetige vis. Dat zoetige gaat heel goed bij een beetje een zuur sausje, vandaar deze combinatie.”

rogvleugel met beurre-noisette-kappertjessaus
Bron: De Worsten van Babel koken overal

Rogvleugel met beurre-noissette-kappertjessaus

Laat de kappertjes, kapperappeltjes en de artisjokharten uitlekken. Snijd de artisjokharten in vieren. Hak de bladpeterselie fijn.

Bestrooi de rogvleugels met een beetje zout en peper en haal licht door de bloem.

Smelt, op 1 eetlepel roomboter na, de roomboter in een steelpan en laat lichtbruin kleuren. Draai het vuur uit. Voeg meteen de kappertjes en kapperappeltjes toe. Voeg de artisjok toe en blus af met het citroensap. Breng op smaak met de bladpeterselie, grof zeezout en peper.

Verhit de achtergehouden eetlepel roomboter en een scheut olijfolie in een koekenpan. Leg, als de boter is uitgebruist, de bebloemde rogvleugels in de pan en laat ze in een paar minuten lichtbruin kleuren. Keer de vleugels om en draai het vuur uit.

Serveer de saus over de rog. En serveer er bijvoorbeeld peterselie-aardappels bij! Of brood! Of gewoon lekker niks!

De Worsten van Babel koken overal

De Worsten van Babel koken overal is te koop voor € 25,-

Ook uit dit boek: