Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 8 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Kijktip: ‘Sergio en Axel: Van de Kaart’ doet wonderen voor je humeur

De ultieme oppepper voor je humeur? Het tv-programma ‘Sergio en Axel: Van de Kaart’, waarin sterrenchef Sergio Herman en zijn vriend Axel Daeseleire samen op culinaire wereldreis gaan.

Het programma is inmiddels in Nederland al uitgezonden op NPO3, maar je kunt het nog altijd bekijken via Uitzending Gemist of VTM.be. Wij zeggen: doen! Want er is geen betere boost voor je humeur denkbaar.

Sergio en Axel: Van de Kaart

Door zijn drukke leven als sterrenkok heeft Sergio Herman jarenlang alleen de binnenkant van de keuken gezien. Van reizen kwam het nooit, maar nu is de tijd dan eindelijk rijp. Samen met de Vlaamse Axel Daeseleire (acteur en televisiemaker) reist hij naar uiteenlopende landen, op zoek naar het lekkerste van de kaart.

Ze bezoeken Thailand, Mexico, India, Noorwegen, Libanon en Japan. Eenmaal weer thuis in Zeeland kookt Sergio Herman een zesgangenmenu waarin hij de inspiratie van zijn reis samenvat.

Liefde voor eten

De rode draad door hun reizen? De drang om te ontdekken, een opbloeiende vriendschap en uiteraard ook de liefde voor eten. En humor, heel veel humor. Want ze maken wat mee, die twee.

In Thailand slapen ze in gesloten hangmatten in een hutje op het water (Sergio: “Ik voel me net een vispapillot!”), in Japan eten ze de beruchte, levensgevaarlijke kogelvis en in Libanon duiken ze een loeihete hamam in voor een massage die wel érg stevig blijkt uit te pakken (Sergio: “Ik voel me net een gepocheerde kreeft!”).

Culinaire inspiratie

Dit alles is doorspekt met prachtige beelden van verre oorden, mooie gesprekken en héél veel culinair lekkers. Zo eten de twee in Japan bij de beste sushichef ter wereld, rijden ze in Libanon diep de bergen in voor de beste kaas die Sergio ooit at, en proeven ze in Mexico een plaatselijke delicatesse: een mier met honing aan zijn gat.

Alle eetavonturen en lokale delicatessen inspireren de chef om in elke aflevering een toffe maaltijd op tafel te toveren voor Axel en een handvol gasten die ze onderweg hebben leren kennen.

Een programma om in één ruk uit te kijken.

Meer kijktips voor foodies: