Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Diner 16 okt 2019
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: gnocchi met pastinaak, beurre noisette, hazelnoten en salie

O, dit recept voor gnocchi met pastinaak en beurre noisette is zo snel en zo makkelijk en bovendien zó ontzettend lekker, dat we haast tranen in onze ogen krijgen van geluk. Niks kan op tegen een bordje gnocchi, zeker niet met beurre noisette.

Zodra de pastinaken in de winkel liggen, slaan we al weer aan het bekokstoven. Wat kunnen we allemaal maken met die lekkere knolgroente? Deze gnocchi met pastinaak en beurre noisette is in ieder geval een blijvertje in ons vaste repertoire. Snel, makkelijk én zalig!

Gnocchi met pastinaak en beurre noisette

Maak eerst de beurre noisette volgens deze foolproof methode.

Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan en hak ze daarna grof. Blancheer de pastinaak ongeveer 3 minuten in een pan met kokend water.

Bak de gnocchi in wat beurre noisette op middelhoog vuur in een koekenpan met anti-aanbaklaag tot ze goudbruin zijn. Schep ze uit de pan.

Voeg nog wat boter toe en bak nu de pastinaak goudbruin. Bak daarna nog even de paddenstoelen mee tot ze gaar zijn. Schep de gnocchi terug in de pan om nog even door te warmen.

Hak de salie fijn en maak de borden op: schep wat van de gnocchi met paddenstoelen en pastinaken op het bord, strooi er wat salie overheen en de gehakte hazelnoten. Breng op smaak met wat zout, bij voorkeur Maldon. Besprenkel de gnocchi met pastinaak tenslotte met wat beurre noisette.

gnocchi beurre noisette