Rosa Bertram
Rosa Bertram Restaurants 28 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Xampanyeria Centra op de Wallen: Cava, paella-bitterballen en visconserven

Midden op de Wallen in Amsterdam vind je het Spaanse, gezellige én moderne Xampanyeria Centra. Je eet en drinkt hier op z’n Spaans. Van Cava’s tot paella bitterballen (ja, echt) en heerlijke sardientjes uit blik.

Een gedeeld én geconserveerd menu

Bij Xampanyeria Centra draait de keuken om authentieke Spaanse gerechten. Maar veel poespas hoort daar niet bij. Dat bijkt wel uit de menukaart, er is namelijk een speciale kaart speciaal voor eten uit blik (!).

Denk bijvoorbeeld aan sardientjes uit blik (€ 8,-), maar ook ingeblikte scheermesjes (€ 16,50,-), kokkels (€ € 8,50,-) en venusschelpen op zeewater (€ 25,-). Alle visconserveren worden geserveerd met citroen, wat brood en pickles.

twee borden met tapas
XAMPANYERIA CENTRA

Tapas, warm én koud

Naast dit ‘blikjes menu’ kun je ook bestellen van het tapas, warme- én koude menu. De paella bitterballen (€ 6,- voor 4 stuks) zijn een knipoog naar de Nederlandse cultuur. Verder bestel je er typische Spaanse tapas zoals manchego met membrillo van kweepeer (€ 8,-), pan con tomate met jamon en ansjovis (€ 6,-) of makreel escabeche (€ 8,50,-).

Xampanyeria Centra

Shared dining

En natuurlijk is een menu vol tapas wel zo fijn (en gezellig) om te delen. Niks hoeft, want op het warme menu vind je ook heekfilet met piperade en palingschuim (€ 13,50,-) en een geroosterde pulpo (€ 14,-) die je lekker voor jezelf mag houden.

En natuurlijk kan een échte paella (€ 18,40 p.p.) niet ontbreken. Wél even van de tevoren reserveren en trommel andere liefhebbers op, want je kan ‘m alleen bestellen vanaf 4 personen.

Het adres van Xampanyeria Centra

Lange Niezel 29
1012 GS, Amsterdam

Xampanyeria Centra is van zondag t/m donderdag geopend van 17.00 tot 01.00 uur. Op vrijdag en zaterdag ben je er van 15.00 tot maar liefst 03.00 uur welkom. Reserveren kan op de website

Meer leuke restaurants op de Wallen in Amsterdam:

Cava bij Xampanyeria Centra
Xampanyeria Centra
Xampanyeria Centra

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.