Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Culinair nieuws 28 sep 2018
Leestijd: 2 minuten

Hier eet je elke maandag gerechten voor een tientje van verschillende (sterren)chefs

Een restaurant waar je een goed bord eten voorgeschoteld krijgt voor slechts €10,- euro. Dat is het concept van Restaurant Daghap. Benten Wijnen (33) en Joost Aartsen (28) openen dit restaurant na twee uitverkochte try-outs. Hun missie: het organiseren van een topavond voor iedereen die gek is op lekker eten.

Eten voor een tientje bij Restaurant Daghap

En eerlijk is eerlijk: is niet iedereen gek op lekker eten? Precies, dat dachten wij ook.

Het restaurant is elke maandag geopend en je kunt er eten op de manier waarop de oprichters zelf het liefst eten op maandagen: met z’n allen aan een lange tafel, mega lekker (en meestal vega) en niet te duur, want je betaalt tien euro. En hoe je die betaalt? Simpel: met een tikkie betaal én reserveer je je plek vooraf.

Bord nasi bij restaurant Daghap

Wie zijn de koks?

Wie de kok is die bij Restaurant Daghap zijn of haar kunsten komt vertonen, verschilt per week. Ze mogen hun volledige creativiteit erop loslaten – mits het dus lekker en het liefst ook vegetarisch is.

Wie die koks zoal zijn? De ene keer is het iemand die normaal gesproken in een driesterrenrestaurant staat te knallen, de andere keer is het een kok die de sterren van de hemel kookt in een klein eethuisje ergens in de stad.

Daghap 17/9

1 Likes, 0 Comments – Restaurant Daghap (@restaurantdaghap) on Instagram: “Daghap 17/9”

Waar vind ik Restaurant Daghap?

Tot nu toe is het restaurant alleen op maandag open, maar omdat de tikkies over de fictieve toonbank vliegen, wordt er gekeken of het restaurant ook op andere dagen in de week haar deuren kan openen.

Je vindt Restaurant Daghap op de Van Woustraat 2 in Amsterdam. Elke maandag kun je er aanschuiven door vooraf via een tikkie je plek te reserveren. Kijk op facebook voor meer informatie en openingstijden.

Uit eten in Amsterdam voor een prikkie

Een hapje eten in een fijn restaurant in Amsterdam doen we maar al te graag. Niet te veel geld uitgeven en toch lekker eten? Probeer ‘s één van deze restaurants!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.