Redactie
Redactie Diner 9 feb 2016
Leestijd: 1 minuut

Spaanse tapas voor twee (perfect voor Valentijnsdag!)

De recepten voor deze heerlijke Spaanse tapas kregen we van Marley Spoon. Ideaal voor Valentijnsdag!

Verwarm je oven voor op 220 graden (boven- en onderwarmte). Snijd de aardappels in blokjes van ongeveer twee centimeter groot. Leg de aardappels op de met bakpapier beklede bakplaat en breng op smaak met peper, zout en twee eetlepels olie. Meng goed en bak in 25 tot 30 minuten goudbruin en knapperig in de oven. Keer de aardappeltjes halverwege.

Pel ondertussen de ui en knoflook en hak fijn. Verwarm een middelgrote kookpan met twee eetlepels olie en bak daarin de ui in drie tot vijf minuten glazig. Bak vervolgens de knoflook nog een minuutje mee. Voeg de gehakte tomaten, zout, peper, een theelepel suiker en de helft van het paprikapoeder toe en laat tien à vijftien minuten inkoken. Voeg eventueel naar smaak extra paprikapoeder toe.

Snijd de chorizo in plakjes van één centimeter en hak de peterselie (zonder de harde steeltjes) grof. Verwarm een grote koekenpan met een eetlepel olie op middelhoog vuur. Bak hierin de chorizo in een paar minuten knapperig, haal uit de pan en zet in een bakje opzij. Veeg de pan schoon en verwarm wederom met een eetlepel olie op middelhoog vuur.

Bak de pimientos in de koekenpan totdat het velletje enigszins zwart wordt en belletjes gaat blazen. Haal ze uit de pan en besprenkel met zeezout. Pureer de saus met een staafmixer zodat deze iets vloeibaarder wordt. Serveer de aardappeltjes op een bord met een beetje tomatensaus, mayonaise en de peterselie. Serveer de chorizo en pimientos erbij.

Dit gerecht werd aangeboden door Marley Spoon. Met deze dienst krijg je alle ingrediënten voor een heerlijk maaltje thuisgestuurd, perfect afgemeten, mét de stap-voor-stap receptuur bijgevoegd. Een ideale box voor culy’s!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.