Emmo de Bie
Emmo de Bie Restaurants 17 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

TOKObar in Tilburg: verleidelijk streetfood, een geheim menu en natuurwijn

Twee jaar geleden opende TOKObar in Tilburg. Omdat Nederland toen nog middenin een lockdown zat, richtten zij zich alleen maar op het bezorgen van onwijs goed Aziatisch streetfood. Denk hierbij aan Japanse sandwiches, Bao buns en smaakvolle Aziatische salades. Maar sinds enige tijd is het ook mogelijk om bij Tokobar te komen eten: een fantastische nieuwe hotspot in Tilburg wat ons betreft!

Tokobar in Tilburg

Tokobar is ontstaan uit een samenwerking tussen de pop-up zaken BAO, SCOTTI’S en Point Blank. De eigenaren van deze streetfood-zaken hebben de handen ineengeslagen en zijn gaan samenwerken onder één dak.

Als take-away restaurant waren ze zó succesvol dat Tokobar vele avonden ruim voor sluitingstijd al uitverkocht was. Een daadwerkelijk eat-in restaurant kon dan natuurlijk niet achterblijven. En zo geschiedde.

Op en top streetfood

Kijkend naar de kaart loopt ons het water al in de mond. Die is namelijk gevuld met allemaal verschillende soorten streetfood. Van kimchi burgers tot saté specials en van katsu sando’s tot bao’s met buikspek en pickles. Of wat dacht je van een Indische lemper met een vulling van rendang, geserveerd met sambal van Opa Co? Elke streetfood-lover kan bij Tokobar zijn geluk niet op.

Daarnaast serveert Tokobar ook meerdere vegetarische hapjes die net zo lekker klinken als de rest. Zo zijn er ook bao’s gevuld met tempeh, of twister fries met een zwarte bonensaus met chili. Ondanks dat de inspiratie ligt bij traditioneel Aziatisch streetfood, zijn er ook moderne gerechten als chicken sliders en twister fries met runderstoof in zoete sojasaus.

Ook heel tof: regelmatig pakken ze uit met verrassende specials en secret menu items zoals pulpo of gefrituurde oesters. Daarnaast zijn er leuke samenwerkingen, met bijvoorbeeld Pig & Rye.

Knus in de keuken

Het restaurant van Tokobar lijkt eerder (zoals de naam al stelt) op een bar dan een klassiek restaurant. Met lage tafels en hoge krukken aan de bar krijg je meteen het gevoel alsof je bij een eettentje aan een drukke Japanse straat bent aangeschoven. Vanuit het restaurant kijk je direct de drukke keuken in waar de koks bezig zijn met alle lekkernijen te bereiden

Naast een bruisende Aziatische kaart en keuken, heeft Tokobar ook een mooi uitgebreide (natuur)wijnkaart. Je kan hier dus ook heen voor een goede borrel met wat kleine hapjes ernaast. Zo heb je altijd wat bij de hand om het pittige eten weg te spoelen.

Het adres van Tokobar

Nieuwlandstraat 55
5038 SM Tilburg

Openingstijden: woensdag t/m zondag geopend van 12:00 – 21:00 uur. Voor meer informatie: check de website van Tokobar. 

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.