Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 16 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: bao met kroket van edamame en Sriracha

O jongens, wat zijn er toch veel lekkere dingen in de wereld. Daartoe rekenen we absoluut ook deze bao met kroket van edamame en Sriracha. Hoewel ze er behoorlijk spectaculair uitzien (niet?), zijn ze in feite niet eens heel moeilijk om te maken.

Wij serveren deze broodjes graag bij de borrel of als voorgerechtje. Of zet ze op tafel en maak er nog wat andere Aziatische deelgerechtjes bij, bij wijze van shared dining. Vergeet in ieder geval niet om er een fris biertje bij te serveren, dat maakt het compleet.

Bao broodjes (buns) vind je in de diepvries bij de Aziatische supermarkt of bij de groothandel. Wij raden iedereen aan om een voorraadje in huis te halen. Naast deze bao met edamamekroket kun je er namelijk nog heel wat andere lekkere combo’s mee maken. Brunch bao met bacon, ei en hoisinsaus bijvoorbeeld. Ook al zo’n aanrader!

bao met edamame kroket
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Bao met edamamekroket

Zorg dat de bao broodjes op tijd ontdooid zijn.

We beginnen met de edamamekroketjes. Doe alle ingrediënten behalve de panko in een mengkom en mix met de staafmixer tot een homogene massa. Hier en daar nog wat kleine stukjes zijn niet erg. Zet een schaaltje panko klaar. Maak 8 bolletjes van het mengsel en duw ze wat plat. Haal ze door de panko en leg ze even koel.

Verhit een frituurpan met een laag frituurolie (van minstens 3 centimeter) tot 175 graden. Frituur de edamamekroketjes gedurende een paar minuten, tot ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op een vel keukenpapier. Frituur ze per vier stuks, anders daalt de temperatuur van de olie te sterk.

Een superhandige manier om de ontdooide bao te stomen, is in de magnetron (eureka!). Leg een paar bao op een bord, bedek ze met een vochtig stukje keukenpapier en laat ze 30 seconden tot een minuut op vol vermogen stomen in de magnetron.

Schik een edamamekroket tussen elke bao en werk af met een lik Sriracha, een beetje gehakte pinda’s en een paar blaadjes verse koriander.

bao met edamame kroket
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.