Emma Bering
Emma Bering Restaurants 28 dec 2018

Bij deze restaurants kan je terecht voor een Sunday Roast

Niets is lekkerder dan op zondag een echte, Engelse Sunday Roast op je bordje te hebben liggen. Je kunt dat zelf maken, maar in plaats van uren zwoegen in de keuken, kun je ook naar een van deze Amsterdamse restaurants. Daar wordt dit lekkere bordje helemaal voor je klaargemaakt. Bij deze restaurants kun je terecht voor een overheerlijke Sunday Roast.

Start de dag met een heerlijke Sunday Roast, zodat je vervolgens voldaan en onderuitgezakt op de bank kunt hangen.

Sunday roast
Bron: Mr. Porter

Sunday Roast bij Mr. Porter (elke zondag)

Voor een lekkere Sunday Roast kun je elke zondag tussen 12.30 en 16.00 terecht bij Mr. Porter in Amsterdam. Naast het normale lunchmenu kun je ook kiezen uit een aantal Sunday Roast gerechten. Denk aan 21 dagen dry-aged Schots rundvlees, langzaam geroosterd varkensvlees en bloemkool mac ‘n cheese. De gerechten worden geserveerd met traditionele bijgerechten, zoals gegrilde groenten, knapperige aardappels en Yorkshire Pudding.

De gerechten van de Sunday Roast variëren tussen te €26,- en de €38,-. Wil jij ook een lekkere Sunday Roast eten bij Mr. Porter? Reserveren kan via de site.

Floreyn Amsterdam

Sunday Roast bij restaurant Floreyn (laatste zondag van de maand)

Bij restaurant Floreyn kan je elke laatste zondag van de maand terecht voor een lekkere Sunday Roast in een Hollands jasje. Denk aan langzaam geroosterde big, stevige erwtensoep, verse worstenbroodjes en garnituren in combinatie met lekkere wijn of bier.

Het is dé plek om samen te komen met familie en vrienden. Elke editie is er een ander thema, dus je zal nooit twee keer hetzelfde eten. Meestal is het een soort vlees dat wordt verwerkt in alle drie de gangen van de lunch, ook in het dessert. Mocht je geen vlees of vees eten, kun je dat gewoon doorgeven aan de keuken.

Bij restaurant Floreyn proberen ze zoveel mogelijk gebruik te maken van lokale, Hollandse producten, zoals geroosterde aardappels, linzen, pastinaak en bloemkool.

De Sunday Roast kost €29,50 per persoon. Het is wel aan te raden om van tevoren even te reserveren. Dat kan via de site van restaurant Floreyn.

> Zie ook: Culy ontdekt: Floreyn Amsterdam

Sunday roast
Bron: The Roast Room

Sunday Roast bij The Roast Room (laatste zondag van de maand)

Het zit eigenlijk al een beetje in de naam: The Roast Room. Iedere laatste zondag van de maand kun je terecht bij The Roast Room voor een Sunday Roast. Van 13.00 uur tot 16.00 kun je genieten van de lekkerste stukjes vlees met natuurlijk heerlijke bijgerechten.

Ook hier wordt gebruik gemaakt van dry-aging voor extra lekker vlees. Daarnaast wordt de broiler grill graag gebruikt, perfect voor een Sunday Roast.

Reserveren kan alleen voor groepen vanaf 8 personen via de site van The Roast Room.

Nog meer lekker eten in Amsterdam

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Bij deze restaurants kan je terecht voor een Sunday Roast
Sluiten