Redactie
Redactie Diner 1 mrt 2016
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: mac ‘n cheese

Mac ‘n cheese is een Amerikaanse all time favorite, maar ook wij lusten er wel pap van! Dit recept is vrij basic, maar je kunt ‘m opleuken met wat je maar wil. 

Mac ‘n cheese maken

Kook de macaroni in een pan gezouten water twee minuten korter dan op de verpakking staat aangeven. Dit kun je al een dag van tevoren doen (spoel in dat geval de macaroni met koud water af en roer er een scheutje olijfolie door), maar ook de avond dat je het gaat eten.

Verwarm je oven voor op 190 graden. Smelt voor de béchamelsaus de boter in een middelgrote pan. Voeg als de boter gesmolten is in één keer de bloem toe en roer goed met een pollepel. Bak de roux (het mengsel van boter en bloem) drie minuten.

Voeg nu onder continu roeren met een garde een scheut van de melk toe. Roer goed totdat je geen klontjes meer hebt en voeg dan ook de rest van de melk toe. Blijf roeren en voeg de knoflook, nootmuskaat, laurier en tijm toe. Breng de saus op laag of middelhoog vuur aan de kook.

Vet een ovenschaal in met boter of olie. Verwijder de kruiden en knoflook en roer de geraspte belegen en Parmezaanse kaas door de béchamel. Roer totdat de kaas is gesmolten. Proef of de saus nog extra peper of zout nodig heeft.

Giet de kaassaus bij de afgegoten macaroni en roer totdat de saus goed is verdeeld. Verdeel de pasta over de ovenschaal. Meng de resterende kaas en paneermeel met elkaar en verdeel over de pasta.

Bak de mac ‘n cheese ongeveer 30 minuten in de oven totdat de pasta volledig gaar is en de bovenkant een mooi bruin korstje heeft.

Tip: wil je je mac ‘n cheese extra smaak geven? Voeg dan chiliflakes, peterselie, kleine blokjes geroosterde pompoen of geitenkaas toe aan de macaroni!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.