Tessa Ham
Tessa Ham Restaurants in Amsterdam 16 nov 2018
Leestijd: 3 minuten

De Mad Hatter’s Brunch van Bluespoon in Amsterdam: een culinair sprookje

Aan de Amsterdamse grachten vind je Bluespoon Restaurant & Bar, een sfeervol restaurant met een grote open keuken. Je kunt je er elke zondag als Alice in Wonderland wanen bij de Mad Hatter’s Brunch. Een culinair sprookje waarin bubbels onbeperkt worden bijgeschonken en je wordt verwend met de gerechten van chef Sander Bierenbroodspot.

Tijdens de Mad Hatter’s Brunch zal de je Mad Hatter niet snel tegen het lijf lopen. Maar de subtiele details en het interieur van de Bluespoon Restaurant & Bar zorgen er écht voor dat je in een Wonderland terecht komt. Niet per se met thee, maar met onbeperkte bubbels. Daar tekenen wij voor.

Mad Hatter's Brunch, Bluespoon

Culinaire reis door Alice’s Wonderland

De reis door Alice’s Wonderland begint met een geroosterde langoustine met fregola, wortel en knapperige kippenhuid. Chef Sander Bierenbroodspot heeft een achtergrond als chef in sterrenzaken en leidt in Bluespoon voor het eerst de keuken. De eerste gang belooft veel goeds en terwijl onze bubbels bijgevuld worden, kunnen we fijn spieken in de open keuken.

Het hoofdgerecht van de Mad Hatter’s Brunch mag je zelf kiezen. Wij kozen voor het hert met champignons en maidera-jus, en daarnaast voor de gnocchi met truffel, ei en Old Amsterdam. De gnocchi is namelijk de signature dish van chef Sander Bierenbroodspot. Waar het hert ons weet te verwonderen met de geweldige presentatie, snappen we heel goed waarom de heerlijke gnocchi zijn signature dish is. Comfort, maar dan verfijnd.

Mad Hatter's Brunch, Bluespoon

Zero waste cocktail

Daarna volgt een cocktail uit de bar van Bluespoon. Een zero waste cocktail met spiced rum en koffie om precies te zijn. Barman Martin Eisma maakt prachtige cocktails, dus die wilden we niet overslaan. Bang dat de koffie de cocktail bitter maakt, hoef je trouwens niet te zijn. Het bittere van de koffie wordt verzacht door de zoetheid van de huisgemaakte bananensiroop. Elk ingrediënt, inclusief de gegrilde banaan bovenop, wordt in-house gemaakt.

Ook interessant: Tof: Bluespoon in Amsterdam maakt nu cocktails van food waste

Het is tijd voor de volgende gang, wat later onze favoriet blijkt te zijn. Als afsluiter krijg je niet alleen een dessertplankje, maar ook een kaasplankje. Er zit voor iedereen wat bij dus. En als je gek bent op kaas én zoet, kun je je geluk niet op. Bij de desserts is gekozen voor klassieke smaken, zoals chocola met rood fruit. Tja, er is een reden waarom klassieke combinaties klassiekers zijn: ze werken gewoon heel goed.

Mad Hatter's Brunch, Bluespoon

De Mad Hatters Brunch bij Bluespoon

Een Mad Hatters Brunch niet compleet zonder thee? Geen zorgen, daar is vervolgens nog tijd voor. Als je liever een kopje koffie hebt, kan dat natuurlijk ook. Mocht je nog een plekje over hebben: daar worden ook nog eens zoetigheden als macarons bij geserveerd.

Voor de Mad Hatter’s Brunch ben je elke zondag tussen 12:30 uur en 16:00 uur welkom bij Bluespoon Restaurant & Bar in het Andaz Hotel. Voor 59,- euro per persoon kun je genieten van de Mad Hatter’s Brunch inclusief koffie en thee.

Je vindt Bluespoon restaurant aan de Prinsengracht 587. Kijk op de site voor meer informatie over Mad Hatter Sundays. 

Lees ook: Culy ontdekt… het video art menu bij Bluespoon in Amsterdam

De Mad Hatter's Sundays bij Bluespoon
Bron: Bluespoon Restaurant

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.