Redactie
Redactie Drinks & Cocktails 7 jul 2018
Leestijd: 2 minuten

Bij G’s in de Jordaan in Amsterdam kan je nu ook dineren

Restaurant G’s in Amsterdam (Jordaan én De Pijp) staat al jaren bekend als de perfecte spot voor een uitgebreide brunch en killer Bloody Mary’s. Er was ook al een brunch-boot waarop je door de Amsterdamse grachten dobbert tijdens je brunch. Maar G’s is meer dan brunch: na 5 jaar heeft G’s een menu voor het diner. Zo breiden ze hun soul food, cocktails & hip hop concept uit met lekkere bites en gerechten. Let’s eat, people!

Op het menu van G’s in Amsterdam

De bekende klassieker van G’s is ook terug te vinden op het avondmenu: de legendarische G’s jerk’d chicken. Een groot bord met Jamaicaanse jerk chicken: kip in een spicy marinade met o.a. Madame Jeanette-pepers en piment. Je kunt ook kiezen voor tijgergarnalen of tofu en krijgt je jerk met zwarte rijst, koolsla en gebakken banaan.

Volop comfort food hier trouwens, qua hoofdgerechten. De Buffalo Soldier is bijvoorbeeld een brioche broodje met fried chicken, tomaat, pickles, jalapeno, mayo en hot sauce. En dan is er ook nog de Chicken Waffle Burger met fried chicken tussen twee wafels, afgemaakt met Cheddar, bacon, maple syrup en romige koolsla.

G's beroemde jerk'd chicken

Kleine bites

Daarnaast kan je van het menu allerlei bites & pieces kiezen, om te delen met je vrienden. Wat dacht je van bakabana, watermeloen salade met feta, olijven & munt met crunchy bread? Of van crispy pork belly met sticky saus en kimchi, spicy Bloody Mary-mosselen of oesters?

Als toetje eet je gegrilde ananas of chocolate chip waffles. Je weet dus waar je moet eten als je in de Pijp of Jordaan bent. Al deze heerlijke gerechten zijn heel goed te combineren met één van de dertien signature cocktails van G’s, zoals de befaamde Bloody Mary. Of G’s Pink Negroni, Sensei’s of Godfather.

Fried chicken en waffles bij G's Amsterdam

G’s brunch boat

Wil je je ervaring helemaal bijzonder maken? Dan kun je ook brunchen op de G’s boot. Voor € 37,50 vaar je twee uurtjes over de Amsterdamse grachten terwijl je lekker aan het brunchen bent. Daarnaast kun je dit restaurant afhuren voor private dining waarbij je samen met de chef je menu samenstelt.

En mocht je deze zomer één van de Hollandse festivals aandoen: G’s rijdt rond met een Bloody Mary-bike… omg.

Wafel met kip bij G's Amsterdam

Adres G’s in Amsterdam (De Pijp en Jordaan)

G’s Amsterdam Jordaan is geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag op onderstaande tijden. Je vindt ‘m op de Goudsbloemstraat 91. De tweede vestiging is te vinden op de Ferdinand Bolstraat 158 in de Pijp Amsterdam.

Reserveren is wel aan te raden, want G’s is niet groter dan een huiskamer; wat het dan weer tot een ontzettend gezellige plek maakt.

  • Donderdag 10.00 – 00.00 uur
  • Vrijdag 10.00 – 02.00 uur
  • Zaterdag 10.00 – 02.00 uur

Andere restaurants in Amsterdam

Beroemde Bloody Mary van G's Amsterdam
Bron: G's

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.