Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Inspiratie 29 dec 2018
Leestijd: 2 minuten

Deze chocolatiers maken chocolade waar je jaren ’90-hart sneller van gaat kloppen

We houden allemaal van chocolade, en laten we eerlijk zijn: we houden óók allemaal van jeugdsentiment. Chocolatier Bon Bon Bon maakt van één en één twee, en heeft daarmee ons hart gestolen. Een cassettebandje van ons favoriete bruine goedje? Yes please! 

Chocolade in 90’s-stijl

Of je nu een lp, cassettebandje of ouderwetse floppy disk zoekt: Bon Bon Bon heeft het allemaal. En nog in lekkere smaken, ook.

De lp is bijvoorbeeld gemaakt van heel donkere chocolade, de cassette van sugar chai honey crunch-melkchocolade en de diskettes van witte chocolade met framboos. Jup, da’s nog eens wat anders dan alle karamel-zeezoutrepen die un verkocht worden. ‘Klassieke Franse technieken met een beetje vindingrijkheid uit Detroit’, noemen ze het zelf.

Het verhaal achter Bon Bon Bon

Het chocoladebedrijf is opgezet door Alexandra Clark, die al op haar 19 besloot dat ze haar leven wilde wijden aan chocolade. Een paar jaar later ontving ze duizenden dollars als schadevergoeding voor een taxi-ongeluk (waarbij ze betrokken raakte toen ze op weg naar huis was van een chocoladeshow) en daarmee startte ze haar eigen winkeltje, achterin een Amerikaanse diner.

Het bedrijf groeide steeds verder; inmiddels heeft Bon Bon Bon twee zaken in Michigan in de VS en een groot aanbod aan creatieve bonbons én andere chocolade. Forbes Magazine noemde Alexandra de beste patissier onder de 30 op hun 30 under 30-lijst en ook andere mensen staan in de rij – online is de chocolade zelfs tijdelijk uitverkocht. Fun fact: Alexandra’s team bestaat bijna alleen maar uit vrouwen, die de Babes Babes Babes worden genoemd.

Als je je 90’s-hart blij wilt maken, zul je nu helaas nog naar Amerika moeten; ze verzenden nog niet wereldwijd. Dus ken je toevallig iemand die binnenkort een tripje over de oceaan maakt? Zet de puppy-ogen maar vast op.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.