Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Inspiratie 28 dec 2018
Leestijd: 1 minuut

Wat is tinga? (spoiler: Mexicaans comfort food)

Het klinkt als een sensuele, Spaanse dans, maar het lijkt in geen velden of wegen op een dans. Wat is tinga de pollo, zoals ze in Spanje zeggen? In het kort is het een kipgerecht in een pikante saus, afkomstig uit de Mexicaanse keuken. Een heerlijk gerecht dat je vaak eet op een tostada met bonen en andere side dishes.

Wij zijn gek op de Mexicaanse keuken. Quesadilla’s, nacho’s, taco’s, noem maar op en we hebben er wel een heerlijk recept voor, maar over tinga hebben we nog nooit een woord gerept. Zonde, want het is zo’n heerlijk gerecht!

Mexicaanse Tinga

Tinga is een Mexicaans gerecht en valt in het straatje comfort food. Het bestaat uit shredded kip in een saus van tomaten, chipotle (gerookte chilipepersaus) en ui. Je schept het shredded kip gerecht op een tostada met toppings naar keuze. Vaak worden er bonen bij gegeten, maar ook avocado, ijsbergsla, geraspte kaas, sour cream en salsa zijn populair om je kip tinga mee af te toppen.

Ook interessant: Eindelijk uitgelegd, de bekendste Mexicaanse gerechten

Mexican comfort food

Tinga is snel en makkelijk te maken en perfect voor een Mexican dinner party of als je voor veel mensen moet koken. Iedereen kan zijn eigen tostada maken en aftoppen met de toppings die hij of zij lekker vindt. Op de blog Muy Bueno Cook Book vind je een heerlijk recept voor de Mexicaanse tinga met kip.

Moet je ook ‘s proberen

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.