Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Restaurants 30 okt 2018
Leestijd: 2 minuten

Poppodium Melkweg opent restaurant MILK in oude melkfabriek

Als je dacht dat je bij de Melkweg alleen terechtkunt voor een leuk feestje, heb je het mis. Sinds kort is de Marnixstraat in Amsterdam een hotspot rijker: café/restaurant Milk. Een restaurant waar je terecht kunt voor lunch, borrel, diner én de Melkweg Expo.

Poppodium Melkweg flirtte afgelopen zomer al even met het idee van een restaurant. Toen openden ze streetfood pop-up The Food Stage. Milk is nu hun vaste café-restaurant.

Gerecht bij Milk in Amsterdam

Café/restaurant Milk

Onder leiding van chef-kok Jermaine Liesdek (o.a. Daalder en Holland Casino) verschijnen bij Milk seizoensgebonden gerechten op de kaart die zijn geïnspireerd op de Aziatische keuken. En da’s ook nog eens hartstikke duurzaam, want de gerechten worden zoveel mogelijk gemaakt van lokale en biologische producten.

Eet er bijvoorbeeld een Galaxy Burger (met champignons en Parmezaanse kaas) of zeebaars met mierikswortel en kombu-bruinwier.

Gerecht met mozzarella bij Milk in Amsterdam

Melkflessen

Naast dat je bij Milk binnenloopt voor een goede lunch of een relaxed diner, kun je er ook door de expositieruimte lopen, de Melkweg Expo. Je ziet er werk van jonge talenten dat op een laagdrempelige manier wordt gepresenteerd. En ook fijn: je kunt er helemaal gratis een kijkje nemen.

Wat ook leuk is, is de connectie die in het interieur is gelegd met de Melkweg zelf en de oude melkfabriek die het eerst was. In het Amerikaans ingerichte restaurant vind je verspreid door de ruimte allerlei melkflessen. Daarnaast worden er portretfoto’s tentoongesteld van het diverse publiek dat ooit een bezoek heeft gebracht aan de Melkweg.

Het adres van Milk:

Je vindt het splinternieuwe restaurant naast de Melkweg aan de Marnixstraat 409 in Amsterdam. Je kunt er van dinsdag t/m donderdag en zondag van 11:00 tot 01:00 uur terecht. Vrijdag en zaterdag is het van 11:00 tot 03:00 uur geopend.

Restaurants in Amsterdam centrum

Pannenkoeken bij Milk in Amsterdam
Melkweg Milk Café

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.