Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 5 okt 2017
Leestijd: 2 minuten

Poppodium De Melkweg opent The Food Stage: een pop-up met streetfood

Goed nieuws voor foodies: in poppodium De Melkweg kun je binnenkort voor of na een concert (of tijdens een avondje uit) óók een hapje eten. Vanaf 18 oktober opent hier The Food Stage: een pop-up restaurant vol street food. Van culinaire hotdogs tot aan burgers en ijsjes.

Ook zonder concertkaartje

Het Amsterdam Dance Event op 18 oktober vormt de aftrap van The Food Stage, daarna blijft de pop-up minimaal drie maanden lang open. Het restaurant opent in het Melkweg Café, dat bereikbaar is via de Marnixstraat en de hoofdingang van de poptempel. Je kunt dus óók binnenlopen als je geen concertkaartje hebt.

Elke middag en avond bereiden drie tot vier chefs hier hun eigen specialiteiten op het gebied van streetfood. Zo is er steeds een wisselend menu met keuze uit ongeveer 12 gerechten. Op website thefoodstage.nl kun je elke week checken welke chefs komen ‘optreden’ in De Melkweg.

The Food Stage

IJsjes en gekonfijte eend

Wie kun je zoal verwachten? Culinaire hotdogs van Brandt & Levie, ter plekke bereid ijs van Glacier Fou in bijzondere smaken (miso en beurre noisette bijvoorbeeld), burgers van The Beef Chief en zoete aardappelwafels met gekonfijte eend van Sla-gerei.

En het wordt nog toffer: er komen ook chefs langs van gerenommeerde restaurants om hun versie van streetfood te presenteren. Daarnaast zijn er ook bartenders die de lekkerste cocktails voor je maken.

De food line-up voor de eerste week (18-22 okt):
Brandt & Levie – Killer hotdogs, spare ribs & charcuterie
Chefs Marnix Benschop & Alexander Wong – Chinees street food (o.a. dim sum & noodles)
Glacier Fou – Funky ice cream flavours & toppings
Warung Wanto – Indo-fusion street food
Tess Posthumus & Timo Janse – Signature cocktails

The Food Stage

The Food Stage

The Food Stage is een samenwerking met The Food Line-Up. Gerechten kosten rond de € 8,50 per stuk. Je vindt De Melkweg aan de Lijnbaansgracht 234a in Amsterdam; het restaurant is ook bereikbaar via een eigen ingang aan de Marnixstraat 409.

Kijk voor meer informatie op de website van The Food Stage.

The Food Stage
The Food Stage
The Food Stage

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.