Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Restaurants 17 okt 2018
Leestijd: 2 minuten

Restaurant Kluis in Amsterdam: wereldgerechten in een oud bankgebouw in jaren ’20 stijl

Amsterdam heeft er met restaurant en bar Kluis op de Haarlemmerdijk een aanwinst bij, mét rijke geschiedenis. Kluis bevindt zich namelijk in een oud bankgebouw uit de jaren ’20. Maar achter de dikke, hoge deuren van het pand gaat nu geen kluis vol goud meer schuil, maar een heerlijke wereldkeuken vol gerechten die je wilt proberen.

Bij Kluis kun je ‘s ochtends aanschuiven voor klassieke ontbijt- en lunchgerechten met een eigenzinnige twist en een dinerkaart vol verrassende gerechten. Fine dining as we like it. En dat alles wordt bereid in een gigantische open keuken.

Restaurant De Kluis Amsterdam
Restaurant Kluis

Schuif aan voor ontbijt en lunch

Voor zowel ontbijt, lunch als diner zit je bij Kluis op de goede plek. Op elke moment van de dag kun je er aanschuiven voor internationale klassiekers. Of zoals ze zelf liever zeggen: ‘een comfort food wereldreis waar herkenbare gerechten een verfijnde twist krijgen’. Hoe je het ook zegt: het klinkt in ieder geval lekker.

Creme brulee porridge

Aanschuiven voor een brekkie op niveau? Verwacht bijvoorbeeld een bijzondere shakshuka in een Noord-Afrikaans jasje, Norwegian Eggs met huisgemaakte gravlax en yuzu mayonaise of een oat porridge creme brulee met earl grey rozijnen en in kaneel geroosterde appel.

Ook de lunchkaart liegt er niet om. Voor de kaasliefhebbers is er de ultieme grilled cheese toast met drie soorten kaas, knoflook en ui, verschillende burgers (ook veggie!) en last but certainly not least een 14 uur gegaarde varkensnek met Argentijnse chimchurri.

Burger bij Kluis

Het diner bij Kluis

Voor het diner schuif je aan voor een tastingmenu van drie tot zes gangen. Verrassende en eigenzinnige gerechten sieren de kaart. Gekonfijte eendenbout met jam en zandkoekjes, coquilles met koningskrab en beurre noisette en beef wellington met gerookte aardappelpuree en beenmergsaus.

Vegetariër? Ook dan kun je uit de voeten bij Kluis. Gewoon even aangeven en je krijgt heerlijke, vervangende gerechten die niet onderdoen aan de vlees- en visopties.

De wijnkelder

En dan nog even over de wijnen, want deze wijnkelder is er eentje om over naar huis te schrijven. In de kelder van het oude bankgebouw – waar vroeger de meest waardevolle bezittingen werden bewaakt achter slot en grendel – is nu een prachtige wijnkelder gemaakt. Vol met bijzondere wijnen, zoals de Negre de Negre uit Priorat (Spanje), maar ook klassiekers, zoals Barolo. Alle wijnen in de kelder zijn (uiteraard) goed te combineren bij het diner.

Adres restaurant Kluis Amsterdam

Je vindt restaurant Kluis aan de Haarlemmerstraat 118. Je kunt er van maandag tot en met zondag aanschuiven van ‘s ochtends 08:30 tot 22:00 ‘s avonds.

Leuk feitje: je kunt er – net zoals vroeger in het oude bankgebouw – ook sparen, maar dan voor heerlijke extra’s, zoals een fles champagne of een lekker voorafje.

Fijne restaurants in Amsterdam

Coquilles bij Kluis in Amsterdam

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.