Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Restaurants 2 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Hedendaags ontbijten, lunchen en dineren bij Karavaan in Amsterdam

Onze hoofdstad is alweer een nieuwe hotspot rijker: Karavaan. Bij deze hotspot in Amsterdam-West kun je terecht voor ontbijt, koffie lunch en diner met een fijne, eigentijdse kaart.

Karavaan: het klinkt niet alleen als een knusse bar, dat ís het ook. De naam Karavaan verwijst bovendien naar de functie die de bar wil vervullen: “Een karavaan was vroeger een middel om handel te drijven tussen twee uiteen liggende gebieden. Dit verbindende aspect staat ook bij ons centraal.” Een buurtbar dus, waar iedereen zich welkom kan voelen.

Eten all day long bij Karavaan

Hun all day long menukaart is toegankelijk en veelzijdig met hier en daar een verrassende twist. Ontbijten kan met American pancakes, avocadotoast, shakshuka of cilbir en voor de lunch zijn er salades, bagels, pita’s en burgers.

Tof vinden we de bagel met pastrami en zuurkool of de signature pita met spicy chicken, avocado en limoenaioli. Met dit soort eigentijds gerechten wordt de menukaart gevuld, en die toon zet zich later voort bij het diner.

Diner bij Karavaan

Kom je avondeten? Dan kan je óf kleine deelgerechtjes kiezen, óf kiezen voor één groot gerecht. In die eerste categorie beginnen we spontaan te watertanden van de barbecuegamba’s met pompoencrème en rode currysaus, net als van de spicy steak tartaar met rode chili-pasta en een 62 graden eitje.

Ook de grotere gerechten zijn niet mis: Entrecôte Frites met auberginepuree en port-dragonsaus of een lekkere vega geroosterde bloemkool met tahini en beurre noisette.

Met zo’n veelzijdige menukaart kan het niet anders dat buurtbewoners zich automatisch zullen thuisvoelen.

Adres en openingstijden Karavaan

Kwakersplein 2
1053 TZ

Karavaan is dagelijks geopend vanaf 8u tot laat en op zondag vanaf 9u. 

Meer hotspots in Amsterdam-West?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.