Culy Homemade: shakshuka met venkel

We schreven er al een tijd geleden over, het gerecht dat steeds populairder wordt: shakshuka. Ditmaal maakten we een variant met venkel, geïnspireerd door de ingrediënten in de box van Zadina’s Kitchen.

Verhit in een grote koekenpan een scheut olie (olijfolie of zonnebloemolie).

Snijd de venkel in dunne ringen en haal deze los van elkaar. Bak de venkel in 5 minuutjes op medium tot laag vuur tot ze mooi zacht worden. Voeg de gepelde tomaten toe en roer goed door met een pollepel of spatel; hak daarmee de tomaten een beetje fijner.

Kneus de venkelzaadjes in een vijzel of met een mes en voeg samen met de za’atar toe aan de saus in de pan. Breng op smaak met zout en peper en roer goed door. Laat het geheel 10 tot 15 minuutjes op zacht vuur pruttelen.

Maak twee ‘holletjes’ in de saus en breek hierin voorzichtig de eieren. Zet een deksel (liefst een doorzichtige) op de pan en zet het vuur hoger. Laat de eieren stollen in zo’n 4 a 5 minuten.

Kruid nog wat verder met peper en zout en wat tabasco naar smaak. Serveer met fijngehakte koriander.

Shakshuka met venkel1Shakshuka met venkel3

Meer culinaire artikelen lezen? Like ons op Facebook!