Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Restaurants 7 mei 2020
Leestijd: 3 minuten

Culy ontdekt… cocktails aan huis van Kampai in Amsterdam

Tenzij je uitgerust bent met een collectie sterke drank om u tegen te zeggen, professionele gadgets én een bartender-diploma op zak hebt, zijn steengoede cocktails vooral iets wat je buiten de deur gaat drinken. Daarvoor ga je naar bars als Super Lyan, Dr. Rotterdam of Kampai. Helaas is dat buiten de huidige coronacrisis gerekend, want momenteel kunnen we alleen maar hoopvol afwachten op de heropening dit soort topbars. Gelukkig kent creativiteit weinig grenzen en kun je je cocktails nu ook thuis laten leveren. Culy couldn’t be more happy en met liefde testen we de cocktails aan huis van Kampai uit.

We hoorden het de laatste tijd al vaker: naast tal van restaurants hebben ook heel wat (cocktail)bars het roer omgegooid naar een bezorg- of take-away concept. In de VS – waar de wetgeving rond alcohol strenger is dan hier – worden momenteel zelfs allerlei maatregelen versoepeld om mensen makkelijker te voorzien van cocktails en sterke drank. Het gevolg: cocktail(kit)s aan huis are the new big thing.

Culy ontdekt cocktails aan huis van Kampai
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Konnichiwa

We zijn wel heel benieuwd hoe dat in zijn werk gaat – cocktails aan huis -, want is zo’n cocktail nog wel hetzelfde als je niet mee kan gluren hoe een vakkundige cocktailmeester die à la minute voor je maakt? Daarom testen we de cocktails van Kampai, dat toffe Amsterdamse barretje met naast cocktails ook sushi en dim sum.

Wanneer op zaterdagavond de bel gaat en we de deur openen, klinkt een enthousiaste ‘Konnichiwa!’. Cocktails aan huis, een begroeting in het Japans, zaterdagavond: het stemt ons vrolijk. Het pakket dat we opendoen is al even stemmig: er zitten naast drie verschillende cocktails ook twee vuurwerkstokjes en een handgeschreven kaartje bij: “Het duurt allemaal zo lang, we know…”

Kampai at home

Daarin geven we ze geen ongelijk, maar pakketten als deze verzachten de pijn wel degelijk. Op de flesjes drank zijn stickers aangebracht die uitleggen voor hoeveel personen de cocktail bedoeld is, hoe je de cocktail dient te serveren en welke afwerking ervoor bedoeld is.

We proeven eerst de Nanoko met gin, mandarijn, yuzu, citroengras en komkommer. Dat flesje hoeven we alleen maar te schudden en koud te serveren, zonder ijs. De afwerking met een schijfje komkommer en citroengras is lekker rechttoe rechtaan: daar houden we wel van. De smaak is fris en zurig, en laat je de komkommer even trekken dan proef je die er subtiel in door. Lekker!

Culy ontdekt cocktails aan huis van Kampai
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Vervolgens schenken we de Tommy’s Margarita uit. Die serveren we met ijs (moet je dus wel even in huis halen) en een limoentje met zwart zeezout. Deze cocktail is met stip onze favoriet: scherp op de tong en precies wat je verwacht van een perfecte cocktail aan de bar.

Culy ontdekt cocktails aan huis van Kampai
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Als laatste schenken we de Fruit Ninja uit, een cocktail met ketel one vodka, aardbei, lychee en champagne. Deze cocktail schrééuwt aardbei, en dat betekent: zoet! Maar zoet op een goeie manier: namelijk van verse, rijpe aardbeien en niet van een siroopje.

Culy ontdekt cocktails aan huis van Kampai
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Cocktails bij Kampai

Kampai heeft het cocktails aan huis principe ontzettend strak uitgezet. Niets ingewikkeld, heel toegankelijk, maar vooral: cocktails van hoog niveau die niet onderdoen voor diegene in de bar. Haal je mooiste cocktailglazen van onder het stof vandaan, trakteer jezelf op een pakket en… geniet.

De cocktails van Kampai zijn te bestellen via de website en worden bezorgd in Amsterdam op donderdag, vrijdag & zaterdag tussen 17.00 – 21.00. 

Meer toffe initiatieven?

Culy ontdekt cocktails aan huis van Kampai
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.