Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Restaurants 6 mei 2020
Leestijd: 3 minuten

Culy ontdekt… de frozen pizza’s van nNea

“Wij geloven dat pizza’s niet voldoende tot hun recht komen wanneer ze worden bezorgd in een pizzadoos die onderweg de kans heeft om af te koelen of door elkaar geschud kan worden”, klonk het een tijdje geleden bij nNea. De oplossing? nNeafrozen: dat zijn diepvriespizza’s die je zelf thuis moet afbakken, met dezelfde ingrediënten, geen bewaarmiddelen en 100% nNea goodness.

Dat deeg, dat deeg, dat deeg! Dat is wat we dachten toen we de pizza’s van nNea (die bekendstaan als de beste pizza’s van Amsterdam) voor het eerst proefden. Zo’n deeg dat je onmogelijk thuis maakt en waar héél wat Napolitaanse expertise achter schuilgaat. Wordt het thuis écht zo lekker als toen we ze destijds rechtstreeks uit hun gele houtoven op ons bord kregen?

nNea frozen pizza
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

De nNeafrozen pizza’s

We halen onze twee nNea-pizza’s af bij Terre Lente in Amsterdam. De eerste aanblik getuigt meteen van de nNea-spirit die we kennen: rustieke pizza’s die er nonchalant en moeiteloos uitzien. Maar vergis je niet: deze pizza’s streven de perfectie nabij.

De eerste pizza die we uit de oven schuiven is de Salsiccia e Patate met aardappel, provola di Agerola-kaas, worstvlees, zwarte peper, verse chili, witte wijn, zout en olijfolie. Als comfort food een gezicht zou kennen, durven wij te wedden dat het deze pizza is. Lekker overdadig (carbs!), maar een combinatie die werkt.

nNea frozen pizza
De Salsiccia e Patate van nNea. Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Vervolgens proeven we ook de Nonno Vincenzo met tomaat, fior di latte, pikante salami, basilicum en chili-olie. Wat een aangenaam pikantje, echt precies waarop we hoopten. Je weet ook bij dit soort pizza’s dat ze gemaakt zijn met ingrediënten die je zo gauw nog niet in Nederland vindt: de fior di latte, de provola di Agerola, het worstvlees,…

nNea frozen pizza
De Nonno Vincenzo van nNea. Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

En wat het deeg betreft? Je próéft gewoon die smaak van de houtoven, en da’s een beleving op zich. Als je dus net zo dol bent op het nNea-pizzadeeg als wij, hoef je je vooral niet te veel zorgen te maken: het verschil met de beleving in het restaurant is minimaal. Wellicht speelt de kracht van je oven toch een kleine rol, maar alsnog: deze kant- en klare pizza’s zijn van keihoog niveau.

Onze tip: laat je oven minstens een halfuur voorverwarmen zodat de hitte écht heel goed in de pizza kan kruipen, net als bij een gloeiend hete houtoven.

Bestellen en afhalen bij nNea

Stiekem hopen we dat de frozen pizza’s van nNea ook ná de crisis bestelbaar blijven (beste pizzabakkers van nNea, lezen jullie even mee?). Beter dan een avond geen zin hebben om te koken, je diepvriezer openen en ontdekken dat je nog nNea-pizza’s in huis hebt wordt het immers niet.

De pizza’s zijn te bestellen via de webshop en leverbaar (of op te halen bij Terre Lente) in Amsterdam. Voor bestellingen buiten Amsterdam kan je mailen naar [email protected]

Ook interessant

nNea frozen pizza
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.