Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Restaurants 9 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Dr. Rotterdam: een geheime cocktailbar met ‘consulten’ op afspraak

Wat je precies aantreft als je je meldt bij Dr. in Rotterdam, zul je van tevoren nooit weten. Wél dat de dokters in de geheime cocktailbar al je kwaaltjes zullen oplossen – zelfs die waarvan je niet wist dat je ze had. Al klaar om een consult te boeken?

Mocht je die intro wat mysterieus hebben gevonden: dat is precies de sfeer die er hangt rondom Dr. in Rotterdam. Het is een geheime cocktailbar waarin het artsenthema bijna perfect is doorgevoerd: als je een ‘consult’ boekt op de website, krijg je – samen met een cryptische omschrijving van waar je je moet melden – zelfs een patiëntnummer. De bartenders dragen witte doktersjassen, je wordt bediend door verpleging, aan de muren hangen doktersinstrumenten.

Net zoals in een echte dokterspraktijk, word je geacht je telefoon even aan de kant te leggen voor je bezoek – wel zo beleefd. Naast “Please limit the use of your mobile phone to prevent unwanted effects on the ambience” vind je in de huisregels ook dingen als “It’s the staff’s prerogative to refuse treatment to any patients who, in our professional opinion, have had too much medicine.” En: “Do not try to outsmart the Dr. We are always smarter.” 

De ‘medicijnen’ van cocktailbar Dr.

Wat dat doktersbezoekje dan precies oplevert? Naast ‘gratis psychologisch advies’ zijn dat natuurlijk vooral de ‘smaakvolle medicijnen’. Oftewel: cocktails! En dat ze smart zijn op dat gebied, moge duidelijk zijn. De cocktails worden bereid met allerlei soorten bijzondere dranken en smaakcombinaties die je zelf nooit zou bedenken. Veel infusies worden zelfgemaakt, waardoor de cocktails nog net wat meer smaak krijgen. De cocktailkaart verandert elke paar maanden, zodat hij past bij het seizoen.

En heb je nog vragen? Dan kun je die heel goed stellen aan de dokters, die, vanwege het gelimiteerde aantal reserveringen, genoeg tijd hebben om je alles te vertellen over de medicijnen die je naar binnen sipt. Erg goedkoop zijn de cocktails niet, maar het is de mysterieuze avond zeker waard.

Een afspraak maken bij de Dr. in Rotterdam

Nieuwsgierig geworden? Op de website van Dr. kun je een reservering maken voor een tijdslot; de cocktailbar is open van dinsdag t/m zaterdag. ‘Consulten’ duren minstens twee uur, afhankelijk van de drukte. Je kunt er ook voor kiezen in ‘quarantaine’ te gaan, dat gebeurt sowieso als je met meer dan 6 patiënten op bezoek wilt komen.

The doctor will see you now. We hopen dat je erna weer helemaal genezen bent!

Meer toffe cocktailbars:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.