Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 25 apr 2020
Leestijd: 3 minuten

Culy ontdekt… afhalen bij Sjefietshe in Amsterdam: Sjefietshe Al Paso!

In de gevel van cevicheria Sjefietshe in De Pijp in Amsterdam doet een schuifraam nu dienst als afhaalloket. Slim! Hier haal je nu Sjefietshe Al Paso, oftewel: Sjefietshe to go. Bezorgen doen ze ook. Culy ging thuis aan de kakelverse ceviche, pulpo en fish cakes van het restaurant.

Laat het maar aan Sjefietshe over om ook van een afhaalmaaltijd een Zuid-Amerikaans feestje te maken. Als je alleen al ziet hoe vrolijk alles eruitziet in die kartonnen bakjes, krijg je meteen trek.

> Check ook: Bij deze restaurants in Amsterdam kun je nu afhalen

Leuke deals

Overigens hoefden we niet heel lang na te denken over wat we precies wilden bestellen bij het restaurant: one of everything! Of nou ja, bijna dan. Want de visburger (€ 14,-) is er in drie varianten (classic, spicy en de visburger van de week) en ook voor de ceviche kun je kiezen uit de classic (€ 12,-) en de mixto (€ 16,-).

Daarbij hebben ze ook nog leuke deals, zoals een visburger + (gefermenteerde) friet met mayo en een Oedipus biertje (samen € 19,-). En daar krijg je dan ook nog eens een gezellig glas bij.

Sjefietshe al paso - afhalen bij Sjefietshe
Bron: Justin de Nooijer voor Culy

Troost in fish cakes

In ons laatste artikel over Sjefietshe – dat we nog niet zo heel lang geleden publiceerden – schreven we: “Wat je ook doet: bestel in ieder geval de Sjefietshe fish cakes. Daar kijk je misschien makkelijk overheen, maar het is het meest troostende dat we in tijden hebben gegeten.”

Welnu, troost kan iedereen nu wel gebruiken, dus we zijn maar wat blij dat de fish cakes ook op het afhaalmenu staan. De viskoekjes hebben een zachte vulling met stukjes gamba en worden geserveerd met een interessante mayonaise met mapuche (ook wel Merken of Merquen genoemd): een mysterieus specerijenmengsel op basis van gerookte, gedroogde chili en korianderzaad.

Fish cakes bij Sjefietshe
Bron: Justin de Nooijer voor Culy

Ceviche & pulpo

Natuurlijk is de ceviche ook weer zalig en we zijn verrast dat die de reis naar huis zo goed heeft doorstaan (een half uurtje rijden + nog wat tijd om ‘m fatsoenlijk op de foto te zetten voor dit artikel). Zoals je weet, wordt voor ceviche rauwe vis ‘gegaard’ in tijgermelk. Doe je dat te lang, dan kan de vis taai worden. Maar hier niets van dit alles, thank god.

Ook de pulpo (met een frisse salsa verde on the side) is heerlijk mals. Toen we ‘m in het restaurant aten, had ‘ie ook nog een onweerstaanbare knapperige korst. Die is nu – misschien door de condens van het afhaalbakje – wat minder aanwezig. Maar als je ‘t niet had geweten, had je ‘m ook niet gemist. En bovendien: de jalapeño-aardappelmousseline die nu bij dit gerecht wordt geserveerd, is goddelijk.

Pulpo bij Sjefietshe Al Paso
Bron: Justin de Nooijer voor Culy

Sjefietshe’s visburger

Ken je dat gezegde: ‘I’m sad my food is over?’. Gelukkig hebben we de visburger nog. En dit is misschien wel de lekkerste visburger die we ooit hebben gegeten. Het broodje is heerlijk zoet en, de visburger van gamba en dorade is krokant en de remouladesaus is fijn romig en fris.

Tel daar een stel smakelijke frieten met dito mayo bij op en we zijn gelukkig.

Je kunt nu zeven dagen per week afhalen bij Sjefietshe, maar ze doen ook aan bezorging via Uber Eats. Bestellen kan via de site

Meer restaurants waar je nu kunt afhalen in Amsterdam:

Visburger van Sjefietshe Al Paso
Bron: Justin de Nooijer voor Culy

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.